• 12
    ikinci sezonu kesinlikle ilkinden daha güzel olan belgesel. insan seyrederken kendini kulüple özdeşleştirip her maçı kazanmalarını istiyor, yenildiklerinde onlarla birlikte üzülüyorsun. yapımın güzel tarafı işin sadece sahadaki kısmına odaklanmıyor olması.

    ingiltere'nin kuzeydoğusunda küçük bir işçi şehrinde yaşayan dar gelirli insanların kulübe nasıl bir aidiyet hissettikleri, hayatlarındaki en önemli şeyin sunderland olması insanı etkiliyor. futbola hasret kaldığımız şu günlerde evde yapılabilecek güzel şeylerden biri bu yapımı izlemek olacaktır, kesinlikle tavsiye ediyorum. bundan sonrası biraz spoiler içeriyor:

    --- spoiler ---

    kulübün yeni sahibi stewart donald ve yönetici charlie methven'in her yıl milyonlarca sterlin zarar eden kulübü nasıl düze çıkarmaya çalıştıkları, altyapıdan yetişip yıldız statüsüne yükselen josh maja'yı elde tutma çabaları, ara transfer döneminde yaşanan stres dolu günler, golcü transfer etmek zorunda olan kulübün bu zaafından yararlanan diğer kulüplerin sürekli fiyat artırması, tezahüratlara konu olan futbolcu will grigg'in transferi ve onun kendisi için ödenen yüksek transfer bedeli nedeniyle üzerindeki büyük baskı ve berbat bir sezon geçirmesi, league one seyirci rekorunun kırıldığı maç ve öncesinde bilet satışı için yapılanlar, wembley'de oynanan kupa finali için tüm sunderland şehrinin londra'ya akması gibi çok güzel detaylar var. ayrıca şunu söylemeden geçemeyeceğim: belgeselin son bölümünde play-off finalinin son dakikasında charlton'ın attığı golden önce kesinlikle faul var.

    --- spoiler ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın