• 77
    bence hoca bu lafı zikrettiğinde "bizi oyalıyor, olmuyorsa zorlama, kredi limiti aşıldı" türevi yorumlar uçuşmasının sebebi terim'in 2018-19 sezonunun ilk yarısında da ocak ayını işaret etmesiydi.

    evet söz verdiği gibi takımı düzeltti ve şampiyon yaptı. ama sonra 2019-20'de yine ilk yarısı çile gibi geçen bir sezona giriş yaptık. mesela niye üstüne koyarak gidemedik diye düşünüyor taraftar haklı olarak. niye takım geçen sezonun ikinci yarısı düzelip şampiyon olduğu halde bu sezonun ilk yarısı tekrar resetlenip insanı izlerken yıpratan bir futbol oynadı, herkes bunu merak ediyor.

    ayrıca biz son iki sezonun şampiyonu olduk zaten. sezonun ilk yarılarını kötü geçmek başakşehirle 8 puan ya da bir sonraki sezon sivasla 10 puan açılmasına yol açarak dezavantaj göstermedi. ilk devreleri kötü oynamamız iki sezon üst üste şampiyonlar ligi'ne mal olarak dezavantaj gösterdi. ciddi şekilde başarısız olduk orada. avrupa başarısı olmadan futbolun ne anlamı var ki? galatasaray camiası aziz yıldırım gibi sadece yerel ligde şampiyon olmakla tatmin olabilecek bir camia olamaz, olmamalıdır.

    bence fatih terim de üzgün dördüncü döneminde avrupa'da istediği başarıyı şu ana kadar tutturamadığı için. çünkü hoca da biliyor kendisi bu ligde her zaman şampiyon yapar galatasaray'ı.

    mesela 2012-13'te galatasaray ilk 3 şampiyonlar ligi maçında sadece 1 puan aldığı günlerde lig maçlarından sonra yaptığı açıklamalarda beden dili "ligi zaten biz her türlü kazanırız ama avrupa'da başarılı olmak lazım" şeklindeydi. nitekim sonrasında 3 maçta 9 puan alıp takımı gruplardan çıkardı ve oradanda çeyrek finale uzanan bir yolla bize unutulmayacak bir sezon yaşattı.

    bu yüzden 2020-21'de daha hırslı ve daha dikkatli şekilde kartlarını oynayacak diye düşünüyorum avrupa kupası maçlarında. özetle gelecek sezon minimum son 16'ya kalma konusunda çok ümitliyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın