resim
Marc Overmars
Görev:Teknik Heyet Sorumlusu
Takım:Royal Antwerp
Yaş:51
Uyruk:Hollanda
  • 37
    az önce 1998-99 sezonuna ait arsenal'in evinde oynadığı bir manchester united maçında giggs ile beraber sahada görünce hangisi daha iyiydi diye düşünürken, ikisinin yaşları kaçtı diye merak ettim ve aynı yaşlarda olduklarını görünce şoke oldum. hatta nedved bu ikiliden sadece bir yaş büyükmüş.

    overmars 90'ların sonu 2000'lerin başlarında pavel nedved ve ryan giggs ile birlikte dünya futbolunun en iyi, rakipleri yıpratan kanat oyuncularından biridir. ben 94 doğumluyum ve 99 doğumlu üniversite arkadaşlarım giggs'in kanat'ta oynadıkları dönemleri bilmezler. onlara giggs'i anlatırken sir alex'in onun için söyleği "giggs koşarken bacaklarının yere değdiğini görmezdim" sözü ile tarif ederim.

    overmars içinde arsenalli eski takım arkadaşı ian wright"overmars topu aldımı çok bencildi direk kaleye giderdi. ama daha sonra farkettim ki overmars bencil değil biz ona göre çok yavaşız. o kadar hızlıydı ki biz ona yetişene kadar o çoktan ya kaleciyle karşı karşıya kalıyordu ya da etrafında pas verecek oyuncu bulamayınca kaleye şut çekiyordu."dedi.

    o dönemki futbol'da figo, beckham gibi iyi orta açan oyuncular daha popülerdi ve en iyi oyuncu ödülüne bu stildeki futbolcular layık görülürdü. arsenal denince akla bergkamp gelirdi ama tüm takım kendilerini rakip kaleye taşıması için overmars'a bakardı. diz sakatlıkları olmasaydı, barçanın 2005-2006 kadrolarında ilk 11'de görücek ve belkide şampiyonlar ligi kupası onun ellerinde pariste havalanıcaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın