• 4698
    ben şahsen fenerbahçeliler için önemli ya da efsane olarak kabul edilen, lakin benim bir galatasaray taraftarı olarak ve tamamen galatasaray'la ilgili sebeplerden ötürü hiç ama hiç sevmediğim birinin başına çok kötü bir şey gelse yalan yok pek üzülmem, ama sesimi de çıkartmam. kimseyi incitmek, galeyana getirmek ve rencide etmek kesinlikle istemem. içimden geçen duygular tamamen beni bağlar. o yüzden tutup da yok yere "sağlık her şeyin başı" ya da "futbol ne ki" türünden bir tutum sergilersem en başta benim açımdan dürüstçe olmaz. dediğim gibi elimden geldiğince mutlak bir sessizlik dayatırım kendime.

    fenerbahçe taraftarının belli bir kısmının fatih terim'in hastalığı üzerinden yaptığı çirkin açıklamalara ve paylaşımlara açıkçası ben hiç kızmıyorum. hatta hoşuma bile gidiyor. fenerbahçe taraftarının iyi ve sevimli mesajları da bana pek bir şey ifade etmiyor, biz bize yeteriz, ama yine de iyi paylaşım yapanlar sağ olsun ne diyeyim yani şunu derken bile çok inanç duymuyorum ya neyse.

    fenerbahçe taraftarı, adı üstünde fenerbahçe taraftarıdır. bunu fanatik düzeyde yaşayanlar için fatih terim'in nasıl gözüktüğünü sanırım tahmin edebiliyorum ve imparatorun bunları dile kolay 25 senedir kudurtması da, başına kötü bir şey gelince böyle sevinçli bir hale sokması da bana nedense ayrı ayrı haz veriyor. metin oktay dönemini o dönemin koşulları içerisinde kanlı canlı tecrübe edip de bugün bize objektif olarak anlatabilecek çok çok az insan var ve biz, kendi gerçekliğimizi, kendi deneyimlerimizi yaşıyoruz. ben bir galatasaray taraftarı olarak şahsen ezeli rakibimizin taraftarını bir kısmını bu kadar kudurtan ve maymun eden bir efsanemiz olmasından memnunum.

    fenerbahçe taraftarının sosyal medya paylaşımı, şebekliği, bilmem neyi bize hiçbir zarar vermez, imparatorun ise bir tarafında bile olmaz. dediğim gibi biz bize fazlasıyla yeteriz, hatta buna uluslararası futbol camiası da eklenirse yeter de artar bile, o yüzden benim fenerbahçe taraftarından kesinlikle böyle yüce bir beklentim yok. ister sevsinler, ister sevmesinler. ister iyi dilekte bulunsunlar, ister beddua okusunlar. benim için yok hükmünde...

    özhan canaydın'ı fenerbahçe taraftarı bile çok severdi ve güzel yad ederdi, ama yalan yok, rahmetlinin galatasaray kariyeri bizler için bile hala ciddi bir tartışma konusudur. fenerbahçe taraftarının özhan canaydın güzellemeleri beni çok da ihya etmedi mesela ama arada böyle ortalığı yatıştıracak fair-play ruhlu figürler de lazım her iki camiaya. iyi de herkesin böyle olması ve rakip taraftarlarca aynı şekilde ele alınması beklenemez.

    bugün birçok fenerbahçe, hatta beşiktaş taraftarının, hatta sik sok derneğinin fatih terim'e yönelik "çirkin" sosyal medya paylaşımlarını gördüm ve dikkatle inceledim. sevgili okuyucu, bana kesinlikle katılmak zorunda değilsin fikirlerimi kendine hiç yakın da bulmayabilirsin ama içimdeki galatasaray tutkusunu ben biliyorum, maçları ne psikolojide izlediğimi ben biliyorum. tersi bir durum olsa ben o insanlar gibi davranmazdım ama kendilerini bu şekilde ele vermeleri şu açıdan çok hoşuma gidiyor, benim hayalimdeki galatasaray efsanesi imparator fatih terim işte tam da bu yüzden böyle diyorum. tam da bu yüzden...

    artık 25 sene boyunca neler yaşattıysa bunlara...

    imparator nasılsa iyileşecek ve bu kutsal savaşa devam edecek. zaten herkesin sevdiği biri olsa imparator olmazdı, olamazdı... şu anki kişiden bambaşka biri olurdu. bizi bile kimi zaman karpuz gibi ikiye bölen, iç savaşın eşiğine getiren bu savaşçı figür, bu kendine has kişilik; işte her şey öyle olduğu için böyle. bırakın kudursunlar, sevinsinler, bence izlemesi çok eğlenceli fakat fenerbahçe taraftarına yine bu sebepten ciddi ciddi kızan, söven vs. varsa tabi ki onu da anlayışla karşılıyorum. ben sadece kendi düşüncelerimi paylaştım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın