• 3
    eğer gerçekleşebilirse rekabetin ülke çapına yayılmasını sağlayabilecek durum. geçmişi 100 yıl ı aşmış takımlara sempati duymak ,onların başarılarıyla büyüyüp kendini onlara yakın hissetmek normal sayılabilir. bununla birlikte kent takımını da desteklemeli ki o takım da gelişsin, o takımda oynayan oyuncular boş tribüne oynayıp hevesi kaçmasın. özellikle yetenekli olanları bir an önce buradan kaçayım diye düşüncelere sahip olmasınlar.

    trabzon bunun için güzel bir örnek olabilir. kurulduktan sonra şampiyonluklar yaşamış bir kent takımı. şehrin insanı trabzonspor la yatıp kalkıyor (lig tv röportajlarından akılda kalan ). kötü geçen eski sezonlarda ilk eleştirdikleri şeylerden biri takımda altyapıdan gelen, kendini trabzonspor lu hisseden fazla oyuncu olmaması idi. trabzonspor gücünü kendi içinden alıyor, taraftar baskısını sonuna kadar hissediyor ve aynı zamanda desteğini de. [trabzon deyince aklıma geldi #12716]

    bunun dışında eskişehirspor, göztepe, karşıyaka, bursaspor gibi takımlarda taraftar desteği olan takımlar. [ sivasspor ve kayserisporda dahil edilmeli ]. bu klüpler doğru yönetilirse ve 3 büyüklere futbolcu kaynağı olmaktan kurtulup kendileri kullanacak güce ulaşırlarsa ülke futbolu için daha iyi olacağını düşünüyorum. ( her ne kadar gökhan ünal ı satsalar da kayseri kalesi ne pankart astı satmayacağız diye ,avrupa da mücadele edeceğimiz için kadromuzu bozmayacağız dediler). bunları yapabilmek için o şehrin insanının desteğini hissetmesi gerek bir takımın, ancak o zaman gerçekçi bir hedef belirleyip ilerleme şansı olur. yoksa bir sene tesadüfen ilk 5 e girer daha sonra küme düşmemeye oynar, ortalarda dolanır bir sonraki sene.

App Store'dan indirin Google Play'den alın