• 842
    covid-19un yayılma hızında bir yavaşlama olmazsa yakın zamanda sokağa çıkma yasağı getirilmesinden başka çaresi kalmayacak olan güzel ülkem.

    camilere gidilmemesi konusunda insanlara tavsiyelerde bulunuldu ama kimse dinlemedi gitmeye devam ettiler. en sonunda camileri kapattılar ama hala kilitli kapıları zorlayanlardan tutun da bahçede grup halinde namaz kılınmalara çalışılmalar ülkemizin nerelere varabileceğini gösteriyor bence.

    şimdilerde ise dışarı çıkma konusunda resmi bir yasaklama olmamasına rağmen bir tavsiye söz konusu ve hala bazıları mecbur olmadığı halde dolaşmalarda. cami meselesindeki gibi tavsiyelerin dinlenmemesi sonrası tavsiyenin zorunluluğa dönüşmesi kaçınılmaz olacak gibi.

    benim market alışverişi zamanım geldi ve yarın markete gideceğim ve de ödüm kopuyor. tek tesellim evde tekim ve annem ile babam diğer şehirdeki evde yaşıyorlar. yani bana bulaşırsa onlara bulaştırmayacağım ancak evde tekim ve bu virüs beni bir şekilde çok etkilerse evde tek başıma ölüp kalabilirim de.

    evde elimi yıkamaktan elim tahriş oldu el kremi kullanmaya başladım artık. öyle bir tahriş oldu ki kolonya falan süremiyorum artık çünkü yakıyor. yara oldular resmen. elim çok hassas maalesef. el yıkama + bulaşığı elde yıkama ikilisi beni mahvetti.

    ama ülkemdeki dedeler ve nineler hiçbir şey olmamış gibi umurlarında değilmişçesine sokaklarda dolaşıyor, toplaşıyorlar. bu iş tavsiyeyle falan olmayacak maalesef. dedeler ve ninelerin evlerinde kalmasını mecbur edecek bir karar çıkmalı.

    nisan ayı başında bayram ikramiyeleri dağıtılacak. o zaman atm sıralarını görün siz bir de.

    bir ay sonra ramazan ayına gireceğiz ve sonrası da bayram. bu süreçler de çok önemli olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın