• 69
    27. haftanın başlamasına 1 gün kala hala henüz verilmemiş olan doğru karardır.

    27. hafta itibariyle bir erteleme kararı gelirse sonra oynanacak olan maçlar seyircisiz oynanmaya başlanacaktır. bu sezon* kalan maçların hiçbirinin, oynandığı taktirde, seyircili oynanacağını hiç sanmıyorum.

    domuz gribi tehlikesi çıktığında da önlemler alındı ve kısa sürdü; ancak virüs yok olmadı. aralıklarla da olsa herkesin çevresinde domuz gribi olan kişiler hala çıkıyordur. bu yeni tip koronavirüs ise çok kolay bulaşan bir virüs olduğu için de aşısı yaygınlaşmadan kimseler kalabalıklara sokulmaz. tam bitti derken maçları seyircili oynatmaya başlarsak ve o tribünlerden 1 kişide bu virüs varsa her şeye sil baştan başlarız.

    bu yüzden bu konudaki net görüşüm şudur ki o da aşı yaygınlaşmadan maçlar seyircili oynanmaz. diğer bir alternatif ise maçlara girmeden önce hızlı teşhis kitlerinin yaygınlaşması ile maçlara gelenlerin hemen test edilmesi ve testi geçenlerin tribünlere alınması olur. taraftarlar tribünde birbirleriyle aralarında 1-1,5 metre mesafe olacak şekilde durma şartıyla tribünlere alınacak kişilerin sayısı da kısıtlanabilir.

    edit: bir ihtimal daha var o da tribünlere gelecek kişilerin anca "breaking bad" cosplay'i şeklinde kabul edilmesi olur.*

    edit2: spor bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre tüm spor müsabakaları ertelendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın