resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 9626
    15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçında ilk 11'de başlamasının nedeni bence sağ çizginin daha fazla kullanılmasını sağlamaktı. çünkü belhanda maça ömer'in yerinde değil, seri'nin yerinde başladı. şuradaki entry'de 8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçında sağ çizginin kullanılamaması ile alakalı bir şeyler söylemiştim: (bkz: #2881784)

    ömer tüm defolarına rağmen, takım için özellikle geçişlerde çok kritik bir oyuncu. herhangi bir maçta savunma geçişlerinde ömer'i; rakibi ilk karşılayan oyuncu olarak da, saracchi'nin kademesine giden oyuncu olarak da, onyekuru'nun yerine savunma yardımı getiren oyuncu olarak da görebilirsiniz. hücumda ise geçişi başlatan oyuncu olarak da, iç koridora koşu atıp özellikle onyekuru'ya alan açarken de görebilirsiniz. ömer'in dinamizmini takım halinde o kadar çok sömürüyoruz ki, ömer birçok maçta 70-80 gibi yorulup çıkmak zorunda kalıyor.

    18-19 sezonunda da buna benzer dinamizm katkılarını belhanda'dan, sağ tarafta, almaya çalışıyorduk. geçtiğimiz sezon mariano ve feghouli'nin yükünü belhanda çekti desek yanlış olmaz. bana kalırsa hoca bu yüzden ömer yerine belhanda'yı kullandı. çünkü ömer sağ ayağını neredeyse hiç kullanamadığı için feghouli ve mariano'yu belhanda ile desteklemek istedi. seri ise sol tarafa geçecekti. hem seri'nin eksik dinamizmi o kanattaki oyuncuların daha dinamik olması nedeniyle problem oluşturmayacaktı hem de oyun içinde sağ tarafı daha aktif kullanabilecektik.
    fakat zeminin ağır olması nedeniyle topu iyi dolaştıramadığımız için sağa yerleşemedik bile. sağa yerleşemediğimiz gibi soldaki dinamikliğimiz de azaldı.

    sezonun ilk yarısındaki 27 ekim 2019 beşiktaş galatasaray maçında belhanda çok tutuk ve çekingen bir oyun oynamıştı. çünkü o dönemlerde taraftarla arası kötü olduğu için yoğun baskı altındaydı. hoca 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında gördüğü kırmızı karttan sonra belhanda'ya epeyce sinirlendi. belhanda muhtemelen bunun baskısıyla bu maçta da aşırı tutuk bir oyun oynadı. belhanda'nın ömer'e göre en büyük avantajı tekniği. bu maçta sergilediği çekingen tavrın ve zeminin ağırlığının etkisiyle hem ömer'in dinamizminden mahrum kaldık hem de belhanda'nın bu avantajından yararlanamadık.

    belhanda mental olarak toparlanamazsa -ki zor görünüyor- sağ çizgiyi kullanabilmek için belhanda çözümü de tutmayacak. fakat sağ çizginin daha aktif kullanılabilmesi bizim için zorunlu. özellikle kendi 1. bölgesinde kapanan takımları açabilmemiz için bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın