• 1
    kesinlikle verilmesi gereken karardır. önce seyircisiz oynayan ülkelerde sporcular birbirine bulaştırdığı için şimdi ligleri askıya alınmıştır. bunun önüne geçmek için maçlar kesin çözüm için ertelenmelidir.

    fakat bu karar ile çok ciddi değişimler olacaktır liglerde. ritmini bulmuş takımlar ritmini kaybedebilir. kötü giden takımlar toparlanabilir.

    ülkemizde bir erteleme olsa şimdilik 2 maç için bir erteleme kararı doğru olan olabilir. çünkü 2019-2020 sezonu 27. hafta oynandıktan sonra zaten milli araya giriliyor. 2 maç ertelendiğinde otomatikman 1 ay ertelemiş oluyorsun. sonra 26. hafta maçlarıyla devam edilir oynanmaya. lig programımızda en fazla 2 hafta uzama söz konusu olur. büyük ihtimalle euro 2020 de ertelenecek bu yüzden program sıkıştırıyor falan bahanesi de yok.

    ligimizde yapılması gereken 2 haftalık bir erteleme olur. böyle olursa zaten milli arayla birlikte 1 ay erteleme olacak.
    milli arada da milli maçların oynanacağını da sanmıyorum.

    daha fazlası futbolcuların performansını ciddi etkiler. bu süreçte ilk 2 hafta kulüp ekipleri karantinada evlerinde kalır. futbolculara bu süreçte evde yapabilecekleri antreman ödevleri verilir. futbolculardan bahçesi olanlar bahçesinde koşular yapar falan. sonra yine bir kamp dönemi gibi bir 2 hafta geçer sonra ligler başlar.

    erteleme isteyerek fayda sağlamak istediğimizi düşünenler bilmelidir ki bir erteleme futbol takımımızın bu yükselişine etki edebilir ve erteleme sonrası oynanırsa 15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçında şimdiki kadar güçlü olamayabiliriz. belki de beşiktaş daha iyi oynamaya başlar.

    bir erteleme ile liglerde tüm dengeler bozulabilir ama verilmesi gereken karar da budur. sağlık her şeyden önemlidir.

    edit: madem önlemler düşünüyorsunuz o zaman coronavirus nedeniyle maçların seyircisiz oynanmasına göre mantıklı olan, yapılması gereken budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın