• 42
    okullar 3 hafta tatil edildi ama tatil haberini duyan bütün üniversite öğrencileri, memleket hasretlerini gidermek için otogara koştular ve şu saate kadar türkiye'nin bütün otogarları tıklım tıklım dolu. yarın cuma namazı olacak ve bütün camiler 12-1 arası tıklım tıklım dolu olacak. belediye otobüsleri, özel otobüsler, metro, tramvay gibi bütün toplu taşıma araçları her gün binlerce insanı getirip götürecek. alışveriş merkezleri hınca hınç dolu olacak. sokağa gezmek veya ihtiyaçlarını gidermek için çıkan onbinlerce insan olacak...

    bütün her şey olağan akışında devam edecek ama coronavirüs bulaşmasın diye maçlar seyircisiz oynanacak öyle mi? hadi gidin ordan ya. bütün herkesi zorla eve kapatamazsın ama sırf önlem alacağım ayağına da maçları seyircisiz oynatmak kadar saçma bir şey yoktur. o insanlar her türlü yine yan yana gelecek ve yine maçı* kol kola izleyecek. eğer birazcık iyi niyetli olsalardı maçlar ileri bir tarihe ertelenirdi.

    sağlık her zaman ön plandadır ama işin ekonomik boyutu da var. tek bir maçtan dolayı milyonlarca liradan olacağız. şampiyonluk yürüyüşümüzde en önemli rakiplerimize karşı iç saha avantajını hiç kullanamayacağız. belki de şampiyon olabileceğimiz bir sezonda şampiyon olamayacağız ve kafadan en az 20-30 milyon euro zarar elde edeceğiz.

    bunun bir an önce önüne geçilmesi lazım. eğer her şey sağlık için deniyorsa maçların ertelenmesi lazım ki inanalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın