• 12
    mantığı var ama eksik. stadyumda insan olmayacak, eyvallah da ya maçları izlemek için toplu alanlarda bir araya gelen yüzlerce hatta binlerce kişi? stadyumları kısmen izole ettiniz, süper; peki ya barlar, ya da cafe'ler, veyahut kıraathaneler?

    seyircisiz maç son derece gri bir seçenek, bu konuda ya ak olunmalı ya da kara. insanları komple izole etmek, korumak istiyorsanız ligi askıya almalısınız, ertelemelisiniz. bu hem sağlık açısından daha sağlam bir hamle olur, hem de sportif anlamda hakkaniyet sağlanır. dün geceki 11 mart 2020 paris saint germain borussia dortmund maçı seyircisizdi örneğin, eee? maçtan sonra stadın dışında toplanan yüzlerce (binlerce?) kişilik kalabalık yine sarmaş dolaş kutlamasını yaptı. karantina olmadan seyircisiz maç oynatmanın mantığı neydi birader?

    kitle karantinası olmadan seyircisiz maç oynatmak haksızlıktır, eksik mantıktır. spor karşılaşmalarını ille de seyircisiz oynatacaksan o zaman kitle karantinasını da olaya dahil etmelisin. bu sadece spor müsabakaları için de geçerli değil. okullar da tatil oldu örneğin. şimdi binlerce öğrenci evlerinde ya da yurtlarında oturup kişisel izolasyon ya da karantina benzeri bir süreç mi geçirecek sanılıyor? alayı olmasa da çoğunluğu sosyalleşmeye devam edecek. karantina olmadan verimli olmaz, eksik kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın