*

resim
Ronaldo de Assís Moreira
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:44
Boy:1.82
Uyruk:Brezilya
  • 1243
    çok teknikti, çok zekiydi, çok da yaratıcıydı ben de zevkle izledim ama insan gerçekten bu ve bunun gibi oyuncular için yazılanları okuyunca messi ve ronaldo keşke 24 25 yaşlarında sakatlanıp futboldan kopsaydı, belki bugün daha fazla hakları verilirdi diye düşünüyor.

    futbol sadece teknik, yumuşak bilekler ve yaratıcılık mıdır? fizik güç, sürat, topsuz koşu, devamlılık vs. hiç önemli değil mi? günahı ne messi ve ronaldo'nun? sakatlanmadan en üst seviyeden bir basamak bile inmeden yıllarca oynamaları mı? ben bu adamı izledim; izlemesi inanılmaz keyifliydi ancak bu adam 3 4 sene o seviyede oynadı. onun dışında rahat adam eksilten etkili bir hucumcuydu sadece. herkes bu adamın oynadığı bir real madrid, bir chelsea maçını bilir mesela, domine etti oyunu. iyi de messi'nin o şekilde oynadığı her sene 10 maç oluyor zaten en az. messi ya da ronaldo hiçbir zaman ronaldinho kadar estetik olmadılar belki, kabul ediyorum ama ronaldinho da ronaldo'nun 35 metreden attığı gollere benzer golleri hiç atmamıştır. ya da soyle düşünelim, sergen de okocha da bence hagi'den daha yumuşak bileklere sahip oyuncular. ama hagi ikisiyle de kıyaslanmayacak kadar üst düzey bir futbolcuydu.

    ronaldo ve messi'ye bence büyük saygısızlık yapılıyor. sürekli oynamamış adamlar üzerinden o sakatlanmasaydı, bu kendine baksaydı vs. denilerek birilerinin ronaldo ve messi'den saha iyi olduğu iddia ediliyor.

    bu iki isim de ilk çıktıkları andan beri kariyerleri boyunca hep zirvede kaldılar. üstelik en zor maçlarda, en büyük finallerde takımlarının her zaman en önemli isimleri oldular. kaan kural'ın jordan-lebron kıyasında jordan için yaptığı metafor bu adamlar için de geçerli. messi ve ronaldo her zaman mızrağın saplanan ucu oldular. son darbeyi vuran, kapışmayı bitiren hep onlar oldular. ikisine de çok büyük hayranlık ve saygı duyuyorum.

    ronaldinho benim için messi ve ronaldo'dan sonra gelecek sayısız büyük isim arasında yer alır. bazısından belli konularda geride, bazısından öndedir. hepsi bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın