• 108
    maçların seyircisiz oynanması gereksiz yere paniği artırır. çin’de bile ölenlerin sayısı bu kadar az iken, maçları seyircisiz oynamak çok daha ağır sonuçlara yol açar. öncelikle ekonomi iyice çöker, insanlar iyice gerilir, stoklama başlar ve daha nice sıkıntılar ortaya çıkar. üstelik maçlar sadece statlarda izlenmiyor, binlerce kafede ve kalabalık ortamlarda maç izleniyor. statta 50 bin kişi varken kafelerde milyonlarca insan var.

    amerika’ya bakmayın. onlar ırakta savaş varken türkiye’ye gelmeye korkuyorlardı. eğer ülkede ciddi bir salgın olayı olursa yöneticiler zaten gereğini yapar. bir ya da birkaç kişi virüs kaptı diye paniklemek ya da paniğe yol açacak uygulamalar yapmak daha kötü olur.

    almanya’da vaka ve ölü sayısı daha fazla onlar bizim kadar paniklemiyor. italya zaten baştan saçmalamıştı. çinle bile uçuşları çok çok geç durdurdular.

    ligi ertelemek belki düşünülebilir ama şu anda bunun da gereksiz olduğunu düşünüyorum. o kadar büyük salgın yok ülkemizde. üstelik genetik yapımız gereği çin’e göre risk oranımız %3.

    sonuç: seyircisiz oynatmak geri zekalılık çünkü ülkemizde kafelerde, restoranlarda, sinemalarda ve daha nice yerlerde toplu maç izleme uygulaması var. stattakileri korudun onları nasıl koruyacaksın. ertelemek ise gereğinden fazla paniğe yol açar ve daha büyük zararlara yol açar. bence şu anda bunlara gerek yok. pazar gününe kadar durum ciddileşirse o zaman erteleme düşünülebilir. (seyircisiz oynatmak bizim ülke koşullarımızda akılsızlıktır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın