resim
Mete Kalkavan
Görev:Eski Hakem
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 753
    8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçında iyi bir maç yönetmiş olan hakemdir. kendisini geçmişten beridir hiç sevmem beğenmem ancak yiğidin hakkını da yiğide vermeliyiz. bu maçtaki sıkıntı var hakemindedir. yani atilla karaoğlandadır.

    penaltıyı mete kalkavan ilk seferde vermemiştir. keza falcao'lu pozisyonda uğur'un eline gelene de çalmamıştır. açıkçası maçtaki tartışmalı pozisyonları göremeyebileceğine inanıyorum. ancak var görüyor. var'daki hakem seri'nin ufak dokunuşunu görüp çağırıyor ve hakem de sırf temas var diye vermek zorunda kalıyor. var'daki hakem uğur'un eline gelen top için çağırsaydı eğer topa az da dokunulsa onu da penaltı verecekti bence. var çağırmadı! var bir tarafa çağırıp diğerine çağırmayarak eyyam yaptı! seri'nin yaptığı penaltı öncesinde lemina'ya yapılan hareketi de mete kalkavan göremeyebilir. bunu normal karşılarım ama var onu görmeliydi!

    kısacası kötü niyetli olduğuna inanmıyorum mete kalkavan'ın bu maçta. kötü niyetli olsaydı fernando ve donk'un itişmelerinde donk'a istese kolayca sarı kartı gösterebilir ve bizi 15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçında donk'suz bırakabilirdi. mete kalkavan için ne diyoruz? "beşiktaş'ın çocuğu mete kalkavan!" ama hakem fırsat bu fırsat demedi ve kart göstermedi. keza feghouli'nin de bazı pozisyonları oldu. kötü niyetli hakem bu fırsatları değerlendirirdi.

    mete kalkavan'ın penaltı kararından sonra seri'ye ikinci sarı kartı verip kırmızıdan atmaması bir lütuf değil bu arada. medyada "hakem penaltıyı verdi ama kendisi de emin değildi o yüzden sarı kartı veremedi." gibi bir algı yapılıyor. penaltı'dan sonra oyuncu zaten cezalandırılıyor ve kart ile ikinci kez cezalandırılmaz kuralını unutuyor bazıları. bir tek topla alakasız bir hamle yapılırsa sarı kart olur ki seri bu pozisyonda topla oynamak isterken penaltıya sebep oluyor. yani sarı kartla alakası yok. burada da doğru bir karar verdi mete kalkavan. yok neymiş 7 mart 2020 fenerbahçe denizlispor maçında tolgay'a niye sarı kart verilmişmiş penaltıda. top kaleye giderken futbol kuralları dahilinde olmayan bir uzuvla topa kasten ya da değil dokunuyor. kural net bir şekilde şunu söylüyor: "savunma yapan oyuncu kollarını bağlayarak arkasında/önünde vücuda bitişik tutacak." bunu yapmayıp topun kaleye gitmesine kasten ya da değil engel oluyorsan elle oynama oluyor bu karar ve bu da sarı kartı gerektiriyor.

    mete kalkavan'ın hakkını verelim ve atilla karaoğlan'a dikkatimizi verelim çünkü tüm suç kendisinde!

    edit: mete kalkavan'ın bize lütfu diyebileceğimiz pozisyon ise saracchi'yi kırmızı karttan atmaması olur. seri'ye verdiği penaltı sonrası aklı orada kalarak burada kırmızı vermediğini düşünebiliriz. kendisi o penaltıyı çalmazdı ancak var'ın çağırması sonucu teması görünce mecbur kaldı. 10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçında ümit öztürk ufacık bir dokunma var diye çağırıldı var'a ve temasın yetersiz olduğunu düşünüp penaltıyı vermedi. bu yüzden 3-1 biten maç için sanki trabzonspor'dan alıp bize vermiş algısı yarattılar ve ümit öztürk'e uzun süre üst ligde maç vermediler. neymiş gördüğü halde vermemiş penaltıyı! 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçındaki penaltı için de fatih hoca da zaten bahsetti daha net penaltı pozisyonu için ortalığı o maçtaki pozisyon yüzünden ayağa kaldırıp hakemin hakemliğini bitirdiler diye. mete kalkavan'a bu yaşananlardan sonra penaltıyı verdi diye kızamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın