• 1
    3 haziran 2017 çaykur rizespor alanyaspor maçı sonrası basın toplantısında 3 haziran 2017 trabzonspor bursaspor maçı'nın sorulması sonrası hikmet karaman'ın ağzından dökülen cümle.

    bu lafın altını doldurabilmek için olayın geri planına bakmak lazım.

    süper lig 2016-2017 sezonunun 24. haftasında ligdeki puan durumu şöyleydi.

    https://www.tff.org/...413&hafta=24#grp

    yazılı olarak belirtmek gerekirse çaykur rizespor 20 puanla 16. sırada idi. 15. sırada olup düşme hattının bir üzerinde olan takım 25 puanlı alanyaspor iken bursaspor 32 puanla 11. sıradaydı.

    25-33 haftalar arasında çaykur rizespor 4 galibiyet 1 beraberlikle 13 puan topladı. bursaspor ise 1 galibiyet 8 mağlubiyetle sadece 3 puan topladı. son hafta maçlarına çıkarken çaykur rizespor 16. sırada 33 puandaydı, bursaspor ise 35 puanla 15. sırada yer alıyordu. bursaspor son 6 maçını kaybetmişti, 7 mayıs 2017 çaykur rizespor bursaspor maçı 6-0 sona ermişti. çaykur rizespor ise puanları toplaya toplaya gelip rakibinin 2 puan arkasına kadar yaklaşmıştı.

    işbu ahval ve şerait içinde iki maç başladı. rizespor kazanıp bursaspor'un puan kaybetmesini bekleyecekti ancak bursaspor kazanırsa çaykur rizespor'a galibiyet de yetmeyecekti. rize ekibi ilk yarının uzatmalarında attığı golle rakibini 1-0 mağlup ederek üzerine düşeni yaptı.

    trabzonspor ise ligde herhangi bir iddiası olmayan pozisyondaydı. her ne kadar son iki maçında fenerbahçe ve başakşehir ile beraber kalmış olsa da 5 maçtır kazanamıyordu. 55. dakikada rodallega'nın golüyle bordo mavililer öne geçti. 60lı dakikaların başı ve sonunda attığı 2 golle bursaspor öne geçti ve maç bu şekilde bitti. bursaspor 8 maç sonra kazandı ve kümede kaldı. çaykur rizespor son dönemeçte yaptığı atağa rağmen küme düşmekten kurtulamadı.

    hikmet karaman da bu durumu sadece bu cümleyle özetleyip sorumluluğu üzerinden atmayı tercih etti...
App Store'dan indirin Google Play'den alın