• 20
    passat medyasından olduğunu öyle sinsice gizliyor ki hayret edersin. ama öyle zamanlarda açıklar veriyor ki hah işte gerçek yüzü diyorsun mehmet emin uluç’un.

    dünkü sivas spor maçı sonrası, fatih terim’in penaltı konusunda yaptığı açıklamaları aspor’da değerlendirirken şöyle kusuyor, pardon konuşuyor:

    terim penaltı pozisyonu için rize maçında onyekuru’ya yapılan hareketi örnek veriyor ama birde alanyaspor maçında ümit öztürk’ün ofsayt diye vermediği penaltı ve muslera’ya göstermediği kırmızı kart var. o maçın ertesinde beşiktaş ile yapılacak maçta muslera kalede olmayacaktı onu da konuşması lazımdı.

    aslında böyle fitnecilere cevap vermeye değmez de aspor gibi bir kanalda kustuğu için zorunlu hissettim kendimi.

    öncelikle muslera o pozisyonda tam cepheden topa müdahale etmek isterken rakibi düşürdü. böyle pozisyonlarda artık faul çok şiddetli değilse -ki muslera’nın müdahalesi asla şiddetli değildi- kalecilere kırmızı değil sarı kart ve penaltı veriliyor. bunu o fitne dolu kafalarına sokmaları gerek bu passatçıların.

    ikincisi, o pozisyonda var olmadığı için ofsayt mı değil mi konus çok tartışmalıydı. alanyalı futbolcunun sağ omuzu ilerdeydi, galatasaraylı futbolcunun ayakları. yine bu medyanın fitnecilerinden birisi olan ersin düzen, ofsayt çizgisini iki futbolcunun da ayaklarından çizerek kesin ofsayt algısı oluşturmuştu. dolayısıyla o pozisyon ofsayt ise de değil ise de santimlerledir. yani bir kesinlik söz konusu değil.

    üçüncüsü ve en önemlisi, bu tür sayısız pozisyon ve karar vardır. (fatih terim bu konuşmasında hemen geçen sezonun sonunda olduğu ve bir hakemin lisansının yırtılmasına neden olduğu için o pozisyonu örnek gösteriyor.) nitekim aşağıda örnek verdiğim iki pozisyon da bu uluç’un kuklası olduğu takımın maçında olmuştu. galatasaray ile fenerbahçe’nin oynayacağı maç öncesinde ankaragücü ile oynanan maçta sarı kart sınırında bulunan iki futbolcunun sarı kartları yine hakem mete kalkavan tarafından es geçilmiştir.

    https://www.sporx.com/img/2019/04/071554645864.jpg

    https://www.sporx.com/img/2019/04/071554645871.jpg

    daha böyle onlarca pozisyon var. yani uluç’un bu söylemleri acısının hala geçmediğinin göstergesidir. bu acıyı yaşaması beni bir insan olarak üzse de asıl üzücü olan bunu milyonlarca insanın önünde ortalara saçması.

    “allah hainlere mal vermez” der atalarımız. ne güzel demişler ve her yıl örneğini görüp ibret alıyoruz. böyle hainlik yaptıkları sürece ne şampiyonluk yüzü görebilirler ne de şampiyonlar ligi geliri. benden söylemesi...

    (bkz: 8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın