resim
Mete Kalkavan
Görev:Eski Hakem
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 741
    8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçında var ile birlikte verdiği penaltı buz gibi penaltıdır. maçın genelinde de iyiydi. çok net bir şekilde laaaps diye vuruyor seri, fernando'nun ayağına. o kadar saçma sapan bir penaltı ki, izledikçe kahroluyorum. maç 3-1, 4-1'e gidecekken bir anda 2-2 olunca bizim de dengemiz bozuldu.

    ancak penaltı pozisyonun atlamayan var hakemlerinin penaltı atılırken mert hakan yandaş'ın neredeyse bizim kalenin içine girmesini görmemesi ayrı bir rezalettir. penaltı doğrudan gol olsa tekrar edilmeliydi. ama, eğer hatam yoksa, mevcut şartlarda kaleciden dönen top gol olduğu için gol iptal edilip hakem atışıyla başlatılmalıydı.

    yok efendim karşılıklı ihlal varmış da bilmem ne diyerek sıyrılmaya çalışıyorlar. karşılıklı ihlal bile olsa penaltı en azından tekrar edilmeliydi.

    ekleme:

    bazı arkadaşlar kural bilmeyen spor yorumcularının kararsız kalmasından dolayı pozisyonu gri olarak değerlendiriyor. arkadaşlar söz konusu pozisyonda bir ikili mücadele yok. seri, tehlikeli hareket yapıyor. tehlikeli hareketin cezası endirekt serbest vuruştur. ancak tehlikeli hareket sonucunda rakibe müdahale olursa bu pozisyon faul olur. ceza sahası içindeyse de penaltı.

    bu pozisyonda seri'nin topla oynama niyeti var, evet. bu müdahale rakibi düşürecek bir müdahale değil, evet. ancak burada seri'nin hareketi tehlikeli hareket. topa herhangi bir müdahalesi olmadan da doğrudan rakibe müdahale ediyor. bu pozisyonun grisi, moru, eflatunu yok. çok net bir oyuncu hatası. olmayan bir pozisyonda, seri'nin dikkatsizliği bu pozisyonu yarattı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın