resim
Éver Maximiliano David Banega
Takım:Newell's
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.74
Uyruk:Arjantin
  • 406
    gelecek yıl için al shabab'a transferi resmiyet kazanmış olsa da insan düşünmeden edemiyor, seri'nin yerine kendisi olsaydı neler olabilirdi diye.

    galatasaray'ın ikinci yarıdan itibaren oynadığı maçlara bskacak okursak, savunma bloğunun hemen önüne gömülü bir holding ile oynuyoruz. sakatlanmadan önce bunu lemina yapıyordu. seri ve benaga gibi net bir pasör, oyun kurucu olmasa bile, dripling kabiliyeti, çabukluğu ve dengesiyle topu bir şekilde hemen savunmanın önünden çıkartabiliyor ve rakip baskıyı anında kırıyordu. mario sakatlanınca, aslında o pozisyona çok da aşina olmayan seri geldi. sezonun ilk yarıdında beklentilerin çok aşağısında kalsa da, oyun planının ve rollerin oturmasıyla birlikte seri de de müthiş bir geri dönüş oldu ve holding rolünü, çabuk ve temiz pas dağıtımıyla lemina'dan da çok daha iyi oynadı. lakin bu iki oyuncu da aslında çok başka oyun karakterinde iki isim. futbolun doğruları açısından, seri nin o bölgede oynadığı temiz futbol günümüze daha uygun. benzer pozisyonun elit oyuncuları, topu iki üç saniyeden fazla ayağında tutmadan temiz bir şekile topu oyuna sokan, genişlik kazandıran isimler. seri'nin oyun görüşü ve pasörlüğü, lemina'nın teknik kapasitesi ve dengeli fiziksel yapısının birleşimi olan ever banega'yı savunmanın hemen önünde top çıkartırken, rakip baskısını ustaca kırarken görmek de hiç fena olmazdı.

    madem plan bunun üzerine kurulacaktı, bu işi en yüksek seviyede yapabilecek banega niye tercih edilmedi çok merak ediyorum. oyun kalitesi bir gömlek daha üst olabilirdi halbuki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın