resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 3989
    kendisine yapılan eleştirileri acımasız buluyorum.

    evet karakter olarak biraz sorunlu biri. zaten futbolcuların çoğu cahil, parayı da bulunca tüm defoları ortaya çıkıyor. ama idare edilmeyecek adam değildi diagne.

    geçen sezon oynadığımız oyun, 19/20 sezonunun ilk yarısında oynadığımız oyun değil diagne'ye, dünyadaki hiç bir santrafora uygun değildi. nitekim andone, falcao, babel ve adem ligin ilk yarısında etkisiz kaldılar. bakın bu 4 forvet de kaliteli. 4'ü de farklı özelliklere sahip. ama biz rakip yarı sahaya geçemiyorduk. geçersek de rakip izin verdiği için geçiyorduk. çok yavaş top oynayıp rakibi bozamıyorduk. bu oyun içerisinde hiç bir forvet oyuncusu üretken olamaz.

    bana göre ligin ikinci yarısındaki oyun kurgumuz içerisinde diagne kendisinden beklenen golleri atardı. dolayısıyla benfica kariyeri her ne kadar skandal olsa da üzerini çizebileceğimiz bir oyuncu değil.

    ülke kültüründe değişmesi gereken çok şey var. buna paralel taraftar kültüründe de değişmesi gereken çok şey var. biz herkesin üzerini çok rahatça çiziyoruz. bu tamamen tüketim toplumunun şımarıklığı. sen bu adama 13 milyon eu yatırım yaptıysan etinden, sütünden ve hatta yağından faydalanmak için elinden geleni yapmaya mecbursun. sonra sen elindeki verimli tarım arazilerini kullanamıyorken hollanda tüm avrupa'yı besleyebiliyor. sen elinde akarsu potansiyeli varken iran ve suriye kadar hayvancılık yapamıyorsun.

    diagne, babel, belhanda, mariano... liste uzar gider. hepsini göndermek istiyoruz. evet bu oyuncuları paraya çevirebilirsek şahane olur. yerlerine marcao ve luyindama gibi sorunsuz adamlar bulursak daha da iyi olur.

    ama belirli kalitesi olan her futbolcu doğru sistemin içinde verimli olur. bu adamların hiç biri çöp falan değil. hepsi bir takımın yıldızı olacak potansiyelde olan isimler. geçen sene onyekuru, bu sene seri... ilk yarı yanlış kurguda oynadılar, ikinci yarı doğru kurguda oynadılar. her iki oyuncunun performans farkı ortada.

    taraftar olarak yatırımlarımızın kıymetini bilip, düşse bile oyuncumuzu elinden tutup kaldırmalıyız. nerede durduğumuzu unutmayalım. kiralık oyuncuyu tekrar kiralayarak bütçe oluşturan bir takımız. kimseyi harcayacak lüksümüz yok. oyunculara yönelik nefretle karışık saldırganlığımızı komple yok etmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın