• 3
    fazla yağmur yağdığında, fazla rüzgar olduğunda veya ne bileyim herhangi bir şey olduğunda maç ertelenebiliyor.

    şehit haberleri geldiğinde ise maç öncesi sadece "şehitler ölmez vatan bölünmez" pankartları, 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşından sonra olağan akışa devam.

    bugün 33 şehit verdiğimiz bir gün. yazıyla tam otuz üç şehit. tabi bunlar sadece açıklanan rakamlar, çünkü medyada inanılmaz korkutucu rakamlar veriliyor.

    biz ise bugün aynı rutini mi yapacağız? oh ne güzel ya, milliyetçi pankartlar aç, saygı duruşunda bulun, istiklal marşını oku ve sonra da maça dön. gol atılsın milyonlar sevinsin, hakem hatası olsun küfredilsin, sonunda da gündem değişsin...

    ateş her zaman düştüğü yeri yakar ama neden biz ortak olamıyoruz? neden acıları hafifletmek yerine gündemi değiştiriyoruz? neden bir şeyler yapılmıyor? neden iki yüzlülük gırla? sorsan en milliyetçi ülkesin ama onlarca şehit verilen bir günde bile maç oynatıp gündemi değiştirebiliyorsun.

    koyuyor bana arkadaş, vallahi koyuyor. babasız kalmış çocuklar, eşsiz kalmış kadınlar, evlatsız kalmış anne ve babalar... hepsi bir maç uğruna unutulmasın artık.

    bu haftaki maçları erteleyeyim ki, artık bir muhakeme yapalım ve gündemde boğulmayalım. umarım bu maçla birlikte birçok şeyi değiştiririz. umarım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın