• 765
    coğrafya kaderdir sözünü her anlamda yaşayan ülkemiz. öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki maalesef her taraftan örseleniyoruz.
    öncelikle bu ülke insanının anlaması gereken ilk şey: içeride birbirini de boğazlasan dışarıya karşı bir olacaksın. önce vatan diyorsan önce menfaatlerini kenara koyacaksın. bunu iktidara da muhalefete de söylüyorum.
    ikincisi ve en önemlisi bu ülke insanını cehaletten kurtaracaksın. bu cehaletten kurtarma okul okutma ile değil gerçek anlamda eğitilen ve olayları yorumlayabilen, fikirlerini söyleyebilen insanlar yetiştirmekle olur. kuran-ı kerim'i kafasına göre yorumlayıp dini olmadığı gibi gösteren şarlatanlardan kurtarmanın yolu da insanımızın kuran-ı kerim'i bilerek anlayarak okumasından geçer. üniversite mezunu avukat olmuş ama zihni karanlık insanları görüyoruz maalesef sosyal medyada orada burada.
    bilimde öyle bir seviyede olacaksın ki kimse sana bulaşamayacak. korkutacaksın bilimin kudretiyle.
    fatih'i örnek alacaksan fatih'in sadece dindarlığını değil aynı zamanda bilime verdiği önemi de örnek alacaksın. fatih gibi dönemin en önemli silahlarını bilimin kudretiyle yapacaksın.

    ha tüm bunları söylüyorum ama içimden söylediğim cümle de şu: keşke dünyada savaşlar olmasa, keşke dünyada insanlar birbirlerine hep hoşgörü ile baksalar, saygılı olsalar. dünya yaşanılabilir bir yer olsa hep.
App Store'dan indirin Google Play'den alın