resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 2958
    açılın ben bilirkişiyim, yani hasbehas karadenizliyim. ne demek istediğini derhal açıklıyorum.

    https://twitter.com/.../1232696226514116608

    ilgili söyleşinin kesitinde diyor ki "arkadaş ben 20 milyon avroya aldığım yabancı varken bedava olan yerli oyuncuyu kullanamam. yerli oyuncu ne kadar iyi olursa olsun yatırım yaptığım yabancıyı oynatmam lazım ki yatırımın karşılığını alayım. en azından satmak için bile oynaması lazım yabancı futbolcunun. üstelik en fazla para alan futbolcu da yabancı olacak. yerli oyuncum takımda en iyi oynayan olsa bile. bu yüzden hiç gerek yok yabancı falan. kafamız rahat etsin. bunları ne düşünmeyelim. yabancıyı sınırlayalım, önümüze bakalım."

    şimdi ben bunları yazdım ama genele baktım. eğer ağızdan çıkış sırasına göre anlam bütünlüğünü ararsanız boğulursunuz. çünkü hoca, nişangahsız bir makineli tüfek gibi saydırmış. mermiler de rast gele. bir oradan bir buradan aklına geleni saydırmış. aklında çok şey olup konuşanlar genelde böyle olur. ağız yetişemez çünkü. tabiatı gereği mümkün değil.

    bizim memlekette bir lahmacuncu vardı. öyle alelade bir-iki kelime söyler, susardı. görseniz "ulan ne net ve öz adam be!" derdiniz. meğerse diğer kelimeleri söylediğini zannediyormuş. mesela "ben" ile başlayıp "oldum" diye bitiriyor. o aradaki kelimeler tamamen söyleyişte kayboluyor.

    bu kıssayı niye anlattım bilmiyorum gerçi.

    neyse.

    şenol hoca'nın düşüncelerine gelirsek... "alma güzel kardaşım!" denilemiyor mu? bu maliyetlerle alma dediğinde şey diyorlar. olmaz, diyorlar. neden? neden olarak da yarışamadıklarını öne sürüyorlar. diğer kulüplerin yaptıkları transferlerle öne geçtiğini savunuyorlar. evet. yani yabancı olmadan rekabet edemiyorsun diğer takımlarla. yani takımındaki yerlinin yabancı ile rekabete giremeyeceğini savunuyorsun. o zaman yabancıyı sınırlandırdığında ne oluyor? daha takımındayken o yabancılarla rekabete giremeyen yerli futbolcularla uluslararası turnuvalarda rekabet etmeye çalışıyorsun.

    şenol hoca diyor ki "benim ülkemin takımı 20 milyon avro bir yabancıya vermesin. üretsin." güzel, hoş. ama kulüplere bunu yabancıyı sınırlayarak dayatmak istiyor. bu ne demek? yüzeydeki tozu halının altına süpürmek demek. oysa yapmamız gereken derindeki soruna inip yapısal olarak reforme etmek değil mi?

    işin kolayına kaçın. oh, mis.
App Store'dan indirin Google Play'den alın