• 4289
    artık yolun sonuna gelmişlerdir. bu sezon son şanslarını da çok kötü kullanıp uzun süre daha şampiyonluk göremeyecek olan takımdır. şöyle bir şey var ki bu camia kötü kadrolarla ve kaos ortamında galatasaray gibi şampiyonluk çıkarabilecek meziyete ve ruha sahip değiller. 2000 sonrası yapılan yeni stadları ve artan gelirlerine rağmen galatasaray'ı geçip aradaki farkı açma şansını değerlendirememişlerdir. uzun lafın kısası fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için çok iyi kadrolar kurması bile yeterli olmamıştır bu süreçte. son 20 yıldaki kadroları kıyasladığımızda fenerbahçe'nin en az 5-6 şampiyonluk daha fazla alması gerekirdi.

    (bkz: türkiye süper ligi 2001-2002 sezonu)

    galatasaray kadrosunun dibe vurduğu ilk sezondur. fenerbahçe'nin kadrosuyla kıyaslanmayacak derecede yarışa girip 3. yıldızı takmıştır.

    (bkz: süper lig 2005-2006 sezonu)

    her geçen sezon iki takım arasındaki kadro kalitesi git gide açılıyordu, ancak galatasaray böyle bir sezondan yine mucizevi bir şekilde şampiyonluk çıkartmasını bilmiştir.

    (bkz: süper lig 2007-2008 sezonu)

    galatasaray yeni bir yapılanmaya gitmiş birçok genç oyuncunun yanına sadece lincoln gibi üst düzey bir oyuncuyu kadrosuna katabilmiştir. rakibi ise 100. yılından şampiyon olarak çıkmış avrupa'da başarılı bir sezon geçirmesine rağmen son 6 haftaya hocasız olarak giren galatasaray'a şampiyonluğu yeniden kaptırmıştır.

    (bkz: turkcell süper lig 2009-2010 sezonu)

    hiç bir şekilde kendisine rakip olamayacak bursaspor'a son maçta şampiyonluğu hediye etmiştir.

    (bkz: süper lig 2011-2012 sezonu)

    her ne kadar bir çok oyuncusunu kaybetmiş olsa da şampiyonluğu en çok güvendiği kadıköye kadar getirip kupayı galatasaray'a kaptırmıştır.

    (bkz: süper lig 2014-2015 sezonu)

    belki de fenerbahçe'nin bu günlere gelmesine sebep olan sezon kuşkusuz 2014-2015 sezonudur. bir sezon önce ligde rahat şampiyon olmuş 4. yıldızın tek favorisi olarak sezona başlayan fenerbahçe, 3 başkan 2 teknik direktör değiştiren galatasaray'a hem kupayı hem de 4. yıldızı kaptırmıştır.

    (bkz: süper lig 2015-2016 sezonu)

    4. yıldızın kaçmasıyla hırslanan aziz yıldırım aynı 2000-2001 sezonunda olduğu gibi kesenin ağzını açmış, bunun şampiyonluğa yeteceğine inanmıştır, ama yine çok daha düşük bütçeli, stadı bile olmayan beşiktaş'a şampiyonluğu kaptırmıştır.

    sonuç:

    bu sezonlar fenerbahçe'nin rakiplerinden üstün olup şampiyon olamadığı yıllar.

    bu takımın kötü kadrolarla şampiyon olma ihtimali yoktur. iyi kadro kurma ihtimalide artık çok zor bir ihtimaldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın