resim
Milan Baroš
Takım:Vigantice
Mevki:Santrfor
Yaş:42
Boy:1.83
Uyruk:Çek Cumhuriyeti
  • 767
    sayesinde hala yerli-yabancı futbolcu ayrımının olduğunu gördüğümüz can. anlamıyorum yeminler olsun anlamıyorum; futbolcunun yerlisi yabancısı mı olur? futbolcu futbolcudur. niye hala bu kavramları baş tacı ediyoruz? biz sahaya çıkan on birlere bakınca ayırt edici ne gibi şeyler görüyoruz acaba? sarı kırmızı futbolcular görüyorum ben. iyi bir futbol oynayıp takımına katkı sağlamaya çalışan on bir tane adamı ne hakla sıfatlandırıyor bu millet?

    çok üzülüyorum ben bu denli önemli futbolcuların içinde bırakıldıkları kısır konuların varlığına. hakan ünsal'ı, şükür'ü geçtim kendi taraftarı bile adamın ameliyatından olayı nereye taşıdılar. resmen günlerdir bir linç kültürünün etkisi altında baros. sanırım en son seçilen pikaçu kendisi. hayır hakkında çıkan haberler, söylemler, o kadar tanıdık ki.

    ''otorite boşluğu var galatasaray'da..''
    ''yerliler olsaydı böyle mi olurdu..''
    ''fedekar türk oyuncuları, hain elin oyuncularına karşı vol. 2345..''

    ne türk oyuncusuymuş böyle. sanırsın her biri bir malkoçoğlu. sağlık için spor yapmayan bünyeleri de gördü bu taraftar. özveride bulunmaktan dem vurarak milan'a laf atıp, galatasaray'a sallıyorum öyleyse varım felsefesinin öncüleri olan kişilerin de minnet duygusundan bi haber olmaları ne trajikomiktir. maalesef bu ülkede ırkçılıktan ekmeğini kazananlar var. ha bir de ekmeğini taştan çıkaranları unutmamalı. evet taştan; galatasaray'a attığı taşlardan. o taşları atan, ırkçılığı popülist söylemlerle pompalayan yazılar yazan ellerin sahiplerine karşı biz ne yapıyoruz, yönetimimiz ne yapıyor? madem savaş istiyorlar ben varım. çünkü geçen senenin kopyala yapıştır versiyonunu izliyorum. aynı söylemler, aynı gazlar, aynı kışkırtmalar.. yettiler artık. bu kadar mı değersiz bizim oyuncularımız, onların değimiyle yabancı oyuncularımız. ne kadar rahat damgalanıyorlar; şaşırıyorum. yok terbiyesiz baros, pes artık baros, hain baros... ya sabır!

    biliyor musunuz bir sabah uyanacağız; bakacağız ki gitmişler. elanooooo diye seleneceğiz, baros nerdesin diyecek, kewell'ı arayacağız sokak sokak. öğreneceğiz ki gitmişler ansızın. cidden bu olacak. bir gün gidecekler elvadasız, kaçarcasına köhnemiş ayrımcılığımız ve karanlık zihniyetimizden. daha önce defalarca olduğu gibi. biz belki kaçtıkları için yine onları suçlayacağız. ama ne zaman ki aynaya bakmayı öğreneceğiz, ne zaman ki futbolcumuza sahip çıkmayı becereceğiz adam akıllı ve ne zaman ki faşizan zihniyetin ürünü kişilerin maskelerini sıyırıp atacağız o vakit bir şansımız olabilir.

    son bir seslenişle bitireyim. ey yönetim uyuma, futbolcuna sahip çık! milan'ın ameliyat kararı ve sağlığı ile ilgili bir yazılı açıklama yapıp çenesizlere meydan bırakmamak zor olmamalı. bu sefer olmamalı!
App Store'dan indirin Google Play'den alın