resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 1215
    o cüsseye, kalıba, cüssesine oranla nispeten daha atik ve teknik olmasına rağmen, neden 25 yaşında anca* patlama yapabildiğini, bundan ötesini ise kolay kolay geçemeyeceğini göstermiştir bizlere.

    refere ettiğim maç: 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı

    her ne kadar fiziğine oranla atik göründüğünü söylesem de, futbolda ortalama hız ve çabukluk değerlerinden daha geride bir isim. uzun mesafede, o da serbest alanda yeterince hıza ulaşabiliyor, ancak fenerbahçe gibi takımlar, özellikle iç sahada bu rahat alanları pek fazla bulamazlar. bahsettiğim şey kendisinin dar alanda çabukluk meziyeti.

    öte yandan maçta fenerbahçe'nin orta alanda tolgay, tolga, ozan üçlüsü üretkenlik ve top tekniği konularında zayıf olduğu için, istediği topları bir türlü alamadı. istediği toplar diyerek kastettiğim doldur boşalt, ya da koşu yoluna top değil. gustavo, emre ve bence ilk 11'de başlaması daha tehlikeli olabilecek mehmet ekici'nin yokluğu, vedat'ı da dolaylı olarak etkiledi. kruse gibi tempo anlamında sıfır olan, mevkisinin bile tam netleşmediği serbest bir oyuncunun partneri olduğunu düşününce, alabileceğiniz verim kısıtlı oluyor. bir de bu adamın büyük bir defosu var. donk ve marcao, ligin fizik ve pozisyon bilgisi olarak kalburüstü defans oyuncuları, vedat'ın gözünü bile açtırmadılar. kendisi denginde bir defans oyuncusu ile eşleşirse, yüksek ihtimal ile markajda kalıyor. fenerbahçe, kruse'yi üçüncü bölgede nispeten rahat bir konumda topla buluşturduğu tek anda gol öncesi penaltı pozisyonunu yakaladı. orada her iki oyuncu da maç boyu iyi yapabildiği tek şeyi yapmış oldular ve fenerbahçe itlaflı bir penaltı kararı ile 1-0 öne geçti.

    vedat çok iyi bir forvet, oldukça beğeniyorum ve takımda olmasını istemiştim sene başında. ancak fenerbahçelilerin gördüğü vedat ile, gerçekte olan arasında belirgin farklar var. yukarıdaki paragrafta bahsettiğim defoları, ersun yanal'ın kısır bir oyun oynayan oyuncularla kurduğu kadro içinde daha da ortaya çıktı ve kendisi bir tehdit olmaktan çıkıverdi.

    hem kruse, hem vedat'ın ilk 11 oynayabileceği bir sistem tercih ediyorsanız, başta kanatlarınızın aktif ve patlayıcılığı yüksek oyunculardan**, sonrasında orta sahanızın ise emre ve gustavo gibi geriden bu isimleri besleyebilecek bir yapıda olması gerekiyor. fakat ersun yanal tamamen ezbere ve hiç pratiği yapılmamış bir mantalite ve akabinde oyuncu tercihleri ile sahaya çıktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın