• 309
    sezonun en önemli maçı;

    biliyorum bu maçı kazanan şampiyon olmayacak. hatta bana göre beşiktaş dahil 6 takım hala ciddi şampiyonluk adayı. köprünün altından daha çok sular akacak. ama bu maçın anlam ve önemi 3 puandan çok, çok öte.

    eğer kazanmayı başarırsak bir rakibimizi denklem dışına çıkaracağız. kadıköyde yıllar sonra gelecek bir mağlubiyet fener'i fena karıştırır. biz de bu derbi zaferinin morali ile biranda şampiyonluğun en büyük adayı oluruz.

    peki kazanabilir miyiz? çok, çok zor ama imkansız değil. fenerbahçe çok iyi bir iç saha takımı. çok güçlü bir iç saha oyunları var. 3 haftadır galip gelemiyorlar ama bu durum aldatıcı olmasın. trabzonspor deplasmanında daha iyi oynayan taraf fenerdi. ha keza alanyaspor maçında da sadece istatistiklere bakan biri "ev sahibi ekip farklı yenmiştir" diye düşünürdü. birkaç hafta öncede başakşehir gibi ligin dişli ekiplerinden birini sahadan silerek mağlup etmişlerdi.

    şuanda alınacak bir g.saray galibiyeti fenerbahçe için yaşam suyu demek. sahada çok hırslı, istekli, agresif bir rakip olacağı kesin. yüksek tempoyla, presle oynamaya çalışacaklar. biz de en az onlar kadar hırslı, istekli ama aynı zamanda sakin olmalıyız. mümkün olduğunca işleri onlar için zorlaştırmalıyız.

    anahtar kelimelerden biri ayağa pas. sabırla, panik yapmadan pas yapabilmeliyiz. pas yaparak hem feneri yorarız, hem oyunu soğutur hem de seyirci baskısını kırarız.

    bir diğer anahtar kelime alan savunması. bizim ligimizde eğer takım halinde topun arkasına geçip iyi yerleşimli, alan daraltan savunma kurgusu uygularsanız zor pozisyon verirsiniz. çünkü bütün takımlarımızın kapalı savunmalara karşı set oyunları çok yetersiz.

    son olarak rakip seyirci çirkefleşecek, rakip futbolcular çirkefleşecek, yer, yer hakem de çirkeflesecek. hazırlıklı olmamız lazım.
    ama biz de ne hakemle, ne de taraftarlarla muhatap olacağız. sadece futbolumuzu oynayıp inşallah kazanacağız.
    unutmayalım, leeds united deplasmanından çıkmış bir teknik direktörümüz var..
App Store'dan indirin Google Play'den alın