• 204
    ofansta;
    https://galatasaray11.com/67013

    defansta;
    https://galatasaray11.com/67014

    bu varyasyonlarla mucadele etmemizi dilerim, fakat olmayacagini biliyorum.

    simdi herkes alanya macinda bile eli ayagina dolasan sekidika tercihine takilacak. onun yerine taylan ya da belhanda yazsam kadro eldeki cikarilabilecek fenerbahce deplasmani icin en uygun kadroya donusuyor zaten.

    fakat bu yazdigim kadrolarin islemesi icin anahtar oyuncu sekidika. nasil oluyor ?

    soyle anlatayim,
    kendisinin sag acik ve sag ic oyuncusu oldugu biliniyor. kendisini su an sag acik olarak kullanmak, kadroda onyekuru varken abesle istigal. en kotu henryi atarsin saga omeri atarsin, sekidika buyuk takim huvviyetine kavusana kadar.* ama sekidikayi sag ice koyup kendisine spesifik talimatlar verirsek icinden bir canavar cikma ihtimali yok degil.

    1- kendisine ndiaye gorevi vermek. on alanda emre golge pres yaparken adem ve omer ile aktif pres icin yer almasi.
    2- eger bos alanda dribling yapmiyorsa, kaptigi topu uzatmadan en yakinindaki pasore teslim etmesi. ki bir ucgenin icinde oynayacagini hatirlatayim, biraz sol onunde hemen emre olacak, sag caprazinda mariano ve sol arkasinda donk. yani nereye donerse donsun bi opsiyonu olacak.
    3- kaptigi topta bos alan varsa onunde ndiaye tarzinda one dogru driblingle tasiyacak topu veya takimimizin kaptigi topta sahte kosu gosterip defansi cekecek kendine ya da sag aciga evrilecek kontra aninda.
    4- defansi ofanstan onde tutacak. pres gucu ve rakip orta saha defans hattina rahatsizlik verecek topu kapamasa da.

    bu talimatlar daha cogaltiladabilir fakat mantigini anlamissinizdir. izledigim kadariyla bir patlayici gucu var sekidikanin, fakat geldigi yeri dusunursek kapanan savunmaya karsi galatasaray gibi bir takimda alismadan eli ayagina dolasmasi da cok normal. bu talimatlarla eli ayagina dolasmasina neredeyse izin verilmiyor.

    ayrica ani pres top kazanmalarinda, rakip takim savunmasi dengesiz ve az kisi olacagi icin bosluklardan heyecanlanmadan yararlanabilecegini de dusunuyorum.

    edit: sekidikanin pas opsiyonlarinda seriyi yazmayi unutmusum. solunda seri olacak. boylece ucgen terimini de dortgene evirebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın