• 4
    talihsiz bir açıklamaya kurban gitmiş, ankara büyükşehir belediyesi mevcut başkanı. ya da kurnaz bir ifadeye kurban edilmiş de diyebilirdik ama niyet okumayalım. müneccim değiliz. realiteye baktığımızda bunu da kendi kendine yapmış.

    öncelikle şunu söyleyeyim: bir belediye başkanı, şehrinin takımlarının başarılı olmasını ister. bunun için çalışma da yapabilir. çünkü kentin -özellikle küçük kentlerin- kazanacağı çok şey vardır. her alanda her anlamda... ekonomiden tutun sosyal konulara, siyasetten tutun kültürel konulara... fakat bu doğrudan olmaz, olmamalı. belediyenin, yani kamunun, yani hemşehrilerin paraları bir kulübün çıkarı gözetilerek kullanılmamalı. o paralar vatandaşa hizmet için toplanıyor veya veriliyor. o halde vatandaş için kullanılır.

    mesela galatasaray'ın türk telekom arena yolundaki trafik sorunu, metro sorunu, kısaca ulaşım sorunu, galatasaray'ın sorunu olduğu gibi, aynı zamanda kentin ve kentin sakinlerinin sorunudur. buna çözüm getirmek aynı zamanda kente ve insanına hizmet etmek demektir. aslında tam tersidir, yani asıl amacınız kentin sorunu çözmek olmalıyken dolaylı yoldan üçüncü bir şahsın problemine çözüm olursunuz. yakın olduğu için bizden örnek verdim.

    başka bir açıdan bakarsak, gençlerin spor yapabilecekleri merkezler yapılabilir. tesis ve altyapı çalışmaları yapılabilir. kulüplere hizmet edebilecek sporcular yetiştirilmesi için alanlar temin edilebilir. yeni kulüplere yer gösterilebilir. sonuçta kulüplerinize dolaylı da olsa bir katkınız olur. kulüplerin bünyelerine katabilecekleri sporcular, nitelik ve nicelik olarak artar. aslında bu kentin insanları için bir sosyal sorumluluktur. spor, dünyanın her yerinde -daha doğrusu gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, keza gelişmemiş ülkelerde spor hayatı kurtarmak amacıyla daha çok yapılır- gençlerin kötü alışkanlıklara sapmaması için sosyal sorumluluk projeleri için en önde gelen dallardan biridir. gerçi yine hayat kurtarmak sayılabilirmiş bu. genelleme de yapılabilirmiş pekala.

    neyse.

    gelgelelim siz bir kulübün transfer çalışmalarına ve iç işlerine doğrudan etki etmeye başlıyorsanız orada sıkıntı vardır. bunu sadece ankaragücü'ne yapmaması önemli değil. ankara'nın her kulübüne -gençlerbirliği, osmanlıspor vesaire- eşit mesafede etkide bulunması dahi sıkıntılı.

    kendisini severim. belki de şu sıralar sevdiğim yegane siyasetçi olabilir. çok şey yapmaya çalışırken bir hareketinizle tüm doğruları silip geçebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın