• 4
    giannis antetokounmpo ile luka doncic'in "öne çıkan avrupalılar" kontenjanını doldurduğu ortamda kendisine sıra gelmedi pek; ancak bu sezonun nba'e damga vuran avrupalı oyuncularından biri. henüz 23 yaşında olan bu litvanyalı kardeşimiz, babası arvydas sabonis'in (şu an litvanya basketbol federasyonu başkanı) çizdiği yolda emin adımlarla ilerliyor. birçok kişiye göre sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncusu adaylarından biri zaten.

    geçtiğimiz sezonki istatistik ortalamaları: 14.1 sayı, 9.3 ribaunt, 2.9 asist
    bu sezonki istatistik ortalamaları: 18.2 sayı, 12.6 ribaunt, 4.7 asist

    istikrarlı ve verimli oyununu all star seçilerek de taçlandırdı. tek sıkıntısı 3 sayı yüzdesi; geçtiğimiz sezon %53'le 3 atarken bu sezon %25 ile 3 at(am)ıyor. gerçi geçen sezon maç başına 0.2 3 sayı denemesinde bulunurken bu sezon bu girişim sayısını 1.1'e çekmiş fakat isabet oranı maalesef kötü. bence sabonis'in ulaşacağı tepe pik noktasını da bu detay belirleyecek. şu anki haliyle de yeteri kadar elit bir uzun fakat portföyüne bir de dış şut olayını dahil edebilirse, mis.

    litvanya milli basketbol takımının pota altı ikilisi sabonis + jonas valanciunas; ağlatır, imrendirir, kıskandırır. donatas motiejunas da dahildi buraya aslında ama o kariyer rotasını biraz daha para yönüne (çin) kırınca üst seviye basketboldan ister istemez uzaklaştı.

    fantazi basketbol için de şahane bir seçim olduğunu belirteyim, kafa o biçim rahat ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın