• 59
    vedat muriqi' in ozan tufan ve luiz gustavo ile birlikte yaptıkları pres maç ile ilgili en büyük çekincem. oynadığı dönem de tolga ciğerci' de destek veriyor. böyle olunca fizik kondisyon olarak çoğu takımın önüne geçiyorlar.
    bu duruma nasıl cevap vereceğiz ya da verebilecek miyiz? bence maçın kilit noktası bu.

    biz ise neredeyse altı pastan pas yaparak çıkmaya çalışıyoruz. eğer dengeli çıkarsak rakibi cezalandırmayı becerebiliyoruz. aksi takdirde yaptığımız ilk hata da fenerbahçe net pozisyon yakalayabilir ve hatta öne geçebilir. muhtemel yaşayacağımız bu problemi rakip kaleyi tehdit ederek ve her an kontratağa çıkabilecekmiş gibi oynamalıyız. bu nedenle maçın kilit futbolcuları henry onyekuru ve jean michael seri işbirliği olabilir. o döneme fiziksel gücü ne duruma gelir bilmiyorum ama kendisi ile ilk on bir başlamamız gerek diye düşünüyorum.

    özellikle serdar aziz maçı saha dışına taşımaya uğraşacak ve kartlık fauller yapacaktır. bu nedenle radamel falcao ile başlamak hem forma adaleti hem de oyun dengesi açısından kötü olacaktır. adem büyük' ten sonraki tercihim güçlenmiş ise florin andone olur. bize ayağı yere sert basan adamlar lazım. hatta emre akbaba yedek dahi kalıp andone ve adem birlikte de başlayabiliriz. hem kanatlara deplase olan hem de güçlü, mücadeleden kaçmayan futbolcular.

    olmazsa olmaz olan ise mario lemina' nın sahada olması ve fernando muslera' dan başlayarak tüm takımın şampiyonluk modunu açmasını dilemek. marcao-donk ikilisinin savunmadan çıkarken çok dikkatli olması ve pas tercihlerini yüksek oranda isabetli ve savunma konsantrasyonunu üst seviyede tutarak oynamaları.

    edit: ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın