resim
Ümit Öztürk
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 214
    el pozisyonlarında "ele çarpmasa bizim adam bomboştu" gibi bir kriter yoktur. yani bariz şekilde auta giden topu savunma oyuncusu eliyle tutsa, zaten auta gidiyordu penaltı olmasın diyebilir miyiz? diyemeyiz. tersi de geçerlidir. tek kriter elin-kolun pozisyonu ve oynama niyetidir. şahsi fikrim hem jailson'un hem de pektemek'in pozisyonu penaltı değildi. iki futbolcuda topun kollarına geleceğini farketmediler bile. her iki pozisyonda da el doğal konumundaydı. jailson rakibi kontrol ediyordu, pektemek de arkafaşına takılmış dağılmış şekilde yere düşüyordu.

    hakem olsam iki pozisyonu da devam ettirirdim. jailson'un pozisyonunu da şöyle düşünün, sağdan bir orta gelse ve jailson'un koluna çarpsa top net penaltı olurdu. bu pozisyonda ise rakip topu alacakken yerden sekiyor top ve kola geliyor. yani orda jailson o topu oraya beklemiyor bile.

    çoğu yorumcunun buna penaltı deme sebebi aslında son pozisyonla alakalı. ona da penaltı diyip, fenerin 3 puanı gitti demek için ilk pozisyona da mecburen penaltı diyorlar.

    ümit öztürk dün gece iyi maç yönetmiştir. hatalar yapmıştır ama en azından hatayı hatayla kapatayım dememiştir, eyyam yapmamıştır.

    (bkz: 8 şubat 2020 fenerbahçe alanyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın