resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 1188
    2019-20 sezonunda iyi performans gösteren isimlerden birisidir. bununla birlikte abartıldığını da düşünüyorum elbette. ancak sanılanın aksine bu abartılı yorumlar fenerbahçeliler tarafından değil, galatasaraylılar tarafından yapılıyor. bunun sebepleri var. fenerbahçe'nin 2018-19'daki forveti islam slimani'nin 1 golle sezonu kapatmış olması, galatasarayın 2019-20 sezonunda elinde olan forvetleri falcao ile andone'nin sakatlıklar nedeniyle faydalı olamaması, fenerbahçe'nin şampiyon ilan edildiği dönem galatasaray'ın yarıştan kopmuş bir görüntü vermesi vs vs. ancak en önemlisi unutuluyor; biz, galatasaray taraftarı olarak elimizdeki iyi oyuncuların dahi sürekli eksik ve yetersiz yönlerini konuşuyoruz. ancak iş rakiplerimizde oynayan bir oyuncuyu değerlendirmeye gelince (vasat / kötü dahi olsa) onun tüm olumsuz, yetersiz özelliklerini kenara atıp sadece iyi yönlerini konuşuyoruz.

    örnekle açıklamak gerekirse; galatasaray forması giymiş en iyi yabancı golcülerden biri olan gomis, 29 gol atması ve fizik gücüyle, lige uygunluğu ile değil genelde penaltı kaçırması, büyük maçlarda gol bulamaması veya ne bileyim hava toplarında etkisiz kalmasıyla gündem oldu.

    ryan babel ise; beşiktaş forması giydiği dönem skorer kenar oyuncusu olmasıyla, büyük maçları iyi oynamasıyla, bitiriciliği ile hep beğenildi galatasaraylılar tarafından. ne zaman galatasaraylı oldu, o vakit istikrarsız performansı, top kayıpları, laubali hareketleri göze battı.

    şimdi tüm bunları açıkladıktan sonra; vedat muriqi, 2019-20'de galatasaray forması giyse ne olurdu diye tekrar düşünüyorum. sanırım takım performansı nedeniyle bizde en az 3-4 gol daha az atardı. boyuna göre hava toplarında etkisiz kalışı, bitiriciliği, maçlarda genellikle oyunu koparan golü atması hep göze batardı olumsuz yönleri olarak. hep daha fazlası isteniyor, hep rakiplerdeki isimler iyi geliyor bize çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın