resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 897
    dünya futbolundaki elite hocalar arasında "a planı" en güçlü olan hoca kendisidir. yine bu hocalar arasında b ve c planları en kötü olan da yine kendisidir. sebebi de basit aslında, genellikle lazım olmuyor. evet hep o ligin en iyi takımı kendisinde. haliyle en önemli silahını kullanmakta sorun çıkmıyor ama özellikle bayern ve city ile cl'de yaşadığı başarısızlıklar çözüm üretememekten geçiyor. her takımı yüzde 70 topa sahip olarak, 1000 pas yaparak yenemezsiniz. barcelona bile bunu başaramadı, yıllardır cl kazanamıyorlar. bazen farklı planlara ihtiyaç vardır. klopp, ancelotti, mourinho gibi hocalar bunu yapabiliyorlar. ama dediğim gibi bence bu hocaların da a planı pep kadar kuvvetli değil.

    mourinho porto ile ligde başka oynarken cl'de başka oynarak kupa kazandı. keza inter'le de öyle. ancelotti'nin milan'la real'le cl şampiyonlukları hep aynı hikaye üzerinden. rakibe karşı taktik üretme konusunda bu isimler pep'in çok önünde.

    kusursuz bir takım varsa, bu takımı başarıya götürecek en garanti isim pep'tir. kafasındakileri oyunculara ezberletme konusunda daha iyisi yok. ve kafasındaki plan da gerçekten çok iyi ve etkili bir plan. ama işte yetmiyor, city pekala çoğu maçta topu rakibe bırakıp sterling, de bruyne gibi adamların süratinden ve tekniğinden faydalanıp, kaybettiği ya da beraber bitirdiği maçları kazanabilirdi. fakat pep bunu denemiyor, denemedikçe de özellikle cl serüveni başarısız olmaya mahkum. hatta sunu düşünün, stoperde sakatların eksikliklerin var, savunmada 2 ortasaha ile çıktığın maçlar var. sen şimdi bu durumda ben hala takım halinde ileriye yerleşicem diyemezsin. 2 tane süratli becerikli adam çıkar senin ortasahadan devşirdiğin 2 stoperini hallaç pamuğu gibi atar ki attılar da defalarca. sözün özü "dengeli" bir oyun planı geliştirmek zorunda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın