• 19
    49ers 20-10'a ve sonrasında mahomes'in 2. interception'una kadar tam bir şampiyon gibi oynadı. maçı tamamen kontrol ediyorlardı, chiefs'te ise hiç bir ışık görünmüyordu. fakat sonra ne oldu da tamamen pas oyununa döndü 49ers anlaşılır gibi değil. sadece koşu ile devam etseler chiefs'in farkı kapaması çok zordu. zaten groppolo dikkatli olmadığında cezayı kesebilecek bir qb. gerçekten hıncal uluç gibi her boka ahkam kesmek istemem ama 20-10 avantajı ele geçirdikten sonra en büyük kozun olan koşu oyunundan vazgeçmek yüzüğü kendi ellerinle rakibe takmak oldu.

    chiefs açısından ise şaka gibi maçtı. ilk 10 sayılarında 2 defa hücumda 4. haklarını kullandılar ve başardılar. çok cesurcaydı. ama ardından fena durdu oyunları. hiç bir şey üretemediler. fakat son çeyrekte hatta yanılmıyorsam son 5-6 dakikada 3 tane touchdown yaptılar. maçın dönme anında spiker chiefs'in mahomes'in büyüsüne ihtiyacı var dedi. bunu söyledikten 2-3 saniye sonra mahomes 40 yardlık bir pas attı. oyunun döndüğünün sinyali oydu. hani bazı maçlar vardır, rakibiniz sizden iyidir. ama bir şekilde kötü oynarken de rakibi uyutur bir anda maçı koparırsınız. chiefs tam da bunu yaptı.

    final serisinde hep işi zora sokup ondan sonra gelen konsantrasyonla maçları kopardılar. şanslarına sezonun en formda döneminde oynadılar bu maçları. biraz da ilk defa kareem hunt'dan sonra koşu oyununu oturttular bu final serisinde. bunun da çok faydasını gördüler. bence kareem hunt'u kaybetmeseler geçen sene de superbowl'u kazanırlardı. ama hücumlarından rush opsiyonu kalkınca bir şekilde durdurulabildiler.

    mahomes'un ilk şampiyonluğunu kazanmasına sevindim ama 49ers daha iyi olan taraftı, onların da kaybetmesine üzüldüm diyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın