• 329
    20. haftası itibariyle liderlik yolunda yarışan 7 takım bulunmaktadır:
    sivasspor, trabzonspor, başakşehir, alanyaspor, fenerbahçe, galatasaray ve beşiktaş sezon bitimine 14 hafta kala şampiyonluk hesapları yapıyor.

    kalan fikstürler hakkında birçok entry yazıldı, 33. haftaya kadar her hafta bu 7 takımdan en az ikisi karşı karşıya gelecek, bu da ayrı bir özellik.

    değinmek istediğim farklı bir nokta var. fikstürlere baktığımız zaman bütün takımlar çeşitli dönemlerde antalya, denizli, konya, kayseri, kasımpaşa, malatya maçlarını oynuyor ve ilk yarıda veya şimdi ikinci yarının başında tüm takımlar bu kağıt üzerinde kolay virajda nefes alıp moralini düzeltmiş. bazı takımlar, mesela biz 6'da 6 yapabileceğimiz bu dönemde ilk yarıda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almışız. o iki beraberlik de son dakikalarda gelmiş.

    diğer takımlara baktığımız zaman sivas'ın neden devreyi lider bitirdiğini görüyoruz.
    başakşehir: 4 g / 2 m
    fenerbahçe: 3 g / 1 b / 2 m
    beşiktaş: 5 g / 1 m
    trabzon: 4 g / 1 b / 1 m
    sivas: 6 g
    alanya: 5 g / 1 b

    şimdi bu maçları alamıyorsan büyük maçları kazanacaksın. onları da inceleyim derken çok ilginç ve kıyasıya bir yarış gördüm. 7 takımın arasında oynadığı maçları baz aldığımız zaman birinci ve sonuncuyu 6 puan ayırıyor.

    1. sivasspor 6 3 2 1 12 7 5 11
    2. trabzon 6 2 3 1 10 7 3 9
    3. g.saray 6 2 2 2 5 5 0 8
    4. f.bahçe 6 2 2 2 8 9 -1 8
    5. başakş. 6 1 4 1 6 6 0 7
    6. beşiktaş 6 2 1 3 5 11 -6 7
    7. alanya 6 1 2 3 4 6 -2 5

    alanya anadolu'da aldığı puanları büyüklere dağıtmış biraz. sivas bizim dışımızda herkese karşı bu dalda da liderliğini kanıtlamış. başakşehir geçen sezonki görüntüsüne uyacak şekilde paso berabere kalmış. galip geldiği tek maç asy'deki gs maçı. onu da son anlarda bizim hatamızdan gelip attılar zaten. mağlup olduğu tek maç da fb maçı, ki onda da 1-1 gidiyorken son saniyede yediler. bu beraberlikler ve anadolu'daki performansları sayesinde zaten 16 maçlık yenilmezlik serisi yakalayıp bu seriyi ikinci yarıda kadıköy'de sıfırladılar.

    biz ise ortalardayız. 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet. galibiyetlerimiz bu yedi ekibin birincisine ve sonuncusuna karşı içerde. beraberliklerimiz evde fener ve dışarda trabzon. mağlubiyetler ise evde başakşehir ve dışarda beşiktaş. çok dengeli olsa bile aslında dengesiz bir tablo çizmişiz.

    şimdi ikinci yarıda malatya maçına kadar kayıpsız gitmeyi başarırsak ve bu büyük maçlardan en az ilk yarıdaki performansı yakalayabilirsek şampiyonluk için yeteceğini umuyorum. örneğin içerde beşiktaş ve trabzon galibiyet. ek olarak deplasmanda alanya galibiyeti. deplasmanda sivas ve başakşehir beraberlik. kadıköy'de de mağlubiyet. anadolu'da kazandığımız sürece bu tablonun yeteceğine inanıyorum.

    allah yardımcımız olsun.
    #ben23rsiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın