• 11
    shane larkin'in türk milli takımı tercihi sonrası aklıma geldi, james zu rus milli takımı olur mu?

    ruslar, özellikle cska moskova zengin bir takım bilindiği üzere, parayla alakalı herhangi bir dertleri yok. bu yüzden de yakaladıkları adamları kolay kolay bırakmazlar. koyarlar bol sıfırlı, en az 3 sezonluk kontratları oyuncuların önüne, sonra votka eşliğinde imzaların atılmasını keyifle seyrederler. james sezon başında çeska'yla 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. çok iyi bir sezon geçiriyor cidden, doğrusu ben bu kadarını, bu kadar iyi uyum sağlayabileceğini düşünmemiştim ki rus yöneticiler de böyle düşünmüş olmalı zira 1 yıllık kontratla riski en aza indirmişler. yalnız şu anki james'e 2 ya da 3 yıllık sözleşme önereceklerdir sezon sonunda. adam kendini aştı resmen bu sezon. bireyselliğini çeska setlerini bozmadan parkeye yansıtıyor. koçu* da kendisine bu hareket alanı iznini vermiş durumda.

    rus milli takımı mevzuna gelirsem; devşirme oyuncuyla eurobasket'te başarıya ulaşan ilk milli takım rus milli takımı idi 2007'de. ev sahibi ve favori ispanya'yı finalde mağlup ederek ipi göğüslemişlerdi. o turnuvada mvp seçilen andrei kirilenko'nun 1 numaralı yardımcısı jon robert holden'dı. doğru devşirme tercihinin nasıl fayda sağlayacağının ilk kanlı canlı örneği olmuştu bu tercih. daha sonra benzer katkıyı ispanyollar serge ibaka'dan, makedonlar ise bo mccalebb'tan aldılar.

    rus milli takımı aleksey şved dışında yıldız bir perimetre oyuncusuna sahip değil şu an. şved'i james ile ikilerlerse birden seviye atlarlar. tabii aynı anda parkede olmalarına imkan yok çünkü oyun sırasında "hayır top benim, hayır senin değil benim" kavgasına tutuşma ihtimalleri oldukça yüksek. işin prosedür kısmına hakim değilim fakat holden zamanında bizzat vladimir putin'in emriyle vatandaşlık sürecine dahil edilmişti (tanıdık geldi mi?). bildiğim kadarıyla james şu an herhangi bir ulusal takımla bağlayıcı bir anlaşma içerisinde değil. yani bu iş olur bence, mümkün...
App Store'dan indirin Google Play'den alın