resim
Jean Michaël Seri
Takım:Al-Orobah
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1433
    bu sene en etkili ortasaha performansını iki kere izledim. birincisi seri-nzonzi ikilisinin oynadığı 1 ekim 2019 galatasaray paris saint germain maçı.

    diğeri de son maçlardaki lemina-seri ikilisi.

    bu iki kombinasyonda seri mevcut ve seri defanstan topu ilk çıkaran pozisyonunda değil, aynı zamanda kesicilik görevini de görmüyor.

    seri'yi tamamlayan en iyi oyuncu lemina oldu bence, nzonzi'den ziyade. seri, lemina'nın aldığı rolde yani defanstan ilk topu çıkaran kişi rolünde lemina kadar başarılı değil, ek olarak kesicilik rolünde de. mesela (bkz: 2 şubat 2020 galatasaray kayserispor maçı)'nda lemina oynasaydı seri'nin yerinde kayserispor'un atakları başlamadan biter ve birer karşı atağa dönüşürdü. kalemizde etkili hiç pozisyon vermezdik diye tahmin ediyorum.

    peki seri nerede iyi?

    ortasahadaki paslaşmaların akabinde sağdan ve soldan bindirmelerde çok iyi yön değiştirebildiğini düşünüyorum, belhanda bu işi düşünene kadar geçen sürede seri o işi kafasında düşünüp uygun pozisyona çıktığında o pası alıp doğru noktaya çok iyi aktarmış oluyor bile, veyahut ters kanatlara çok hızlı aktarabiliyor ve bu işi belhanda'dan çok çok daha iyi yapıyor. ek olarak atağa çıktığımızda ceza sahası önüne düşen topları çok iyi toplayıp, bunları çok güzel servis edebiliyor ve bu noktalarda rakip takıma ilk presi iyi başlatabiliyor.

    ilerde oynayacağımız büyük maçlarda da ilk opsiyonun seri-lemina tercih olacağını ve bu maçların daha doğru değerlendirme şansı vereceğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın