resim
Emin Bayram
Takım:Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 144
    mustafa kapı şöhreti kaldıramadı diye emin bayram üzerinden çıkarımlar yapmak çok anlamsız. dünya üzerinde genç yaşlarda forma giymeye başlayan bir çok oyuncu var. her oyuncu farklıdır, kendi psikolojisi, kendi eğitim ve kültür seviyesi vardır. mustafa için şöhret olumsuz durum oluşturmuş olabilir ama herkesin böyle olacağı anlamına gelmez. hatta bazı insanlar baskı altında daha iyi performans gösterir, daha çok çalışır.

    real madrid efsanesi casillas 16 yaşında a takıma çıkmış, 18 yaşında ilk la liga maçında oynamış, 19 yaşında da şampiyonlar ligi finalinde forma giymiş. mbappe 19 yaşında dünya kupası kaldırdı ve bu takımın en önemli oyuncusuydu. keza pele, 17 yaşında dünya kupası finalinde gol atmış, sonunda da kupayı kaldırmış. 17 yaşındaki ansu fati barcelona'da ilk 11 oynuyor. fazla uzağa gitmeyelim hatta, henry onyekuru 19 yaşında belçika liginde sürekli ilk 11 oynayıp ligde 12 gol 7 asist yapmış. donnaruma'dan bahsetmiyorum bile. emin bu adamların seviyesinde bir oyuncu demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasın. sadece yedek stoperin yedeği yapmaktan da korkmamalıyız.

    evet 16 yaş gözünüze çok küçük geliyor, ama zaten ilk 11 oynamasını beklemiyor insanlar. ahmet çalık yokken 4. stoper olarak emin olsun diyorlar. yavaş yavaş formaya alışsın diyorlar. zaman zaman son 5-10 dakika oynatsak bile gelişme ivmesi bir anda artacak, üzerindeki ürkekliği atıp ayakları yere sağlam basmaya başlayacaktır. avrupada artık 16-17 yaşında böyle oyuncuları ısındırıp en geç 18'inde formayı tamamen teslim ediyorlar. sürekli makasın açıldığından bahsediyorsak biz de bir şekilde avrupaya uyum sağlamalı, korkmadan formayı teslim etmeliyiz. oyuncuların psikolojisi bambaşka bir konu, burada bir eksiklik varsa kulüp bunun üzerine de çalışmalı, profesyonel destek alınmalı gerekirse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın