resim
Jean Michaël Seri
Takım:Al-Orobah
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1423
    var böyle dönemler.
    bu konuya bir açıklık getirmek lazım bence. spor bilimi ile içli dışlı olan yazar arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim. bir orta saha merkez oyuncusundan benim beklediğim şeyler oyun kurması, pas istasyonu olması, rakibi ekarte eden paslar atması, dribling yapabilmesi, fiziki gücüyle rakipleri süpürmesi, savunma kademe anlayışıyla takım savunmasına katkıda bulunması, oyunun temposunu ayarlaması vb. aklıma gelenler bunlar bir çırpıda. bunların hepsini 1 futbolcu yapamaz evet ama bir kısmını çok iyi yapar ve bu o futbolcuyu iyi futbolcu haline getirir.
    gelelim konunun öznesi jean michael seri'ye. yukarda saydıklarımın kaç tanesini iyi yapıyor? şu ana kadar hiç birini. sağına di maria soluna neymar önüne messi arkasına hummels gelse yapar tezini kenara bırakıp bizde ne yapabildiğine bakalım. oyun tarzı bize uygun değilse bizim için faydalı oyuncu değildir. tanım aslında bu kadar basit. stiline uymak için oyun tarzımızı değiştirdiğimiz isimler sneijder , drogba gibi oyuncular. sahada kazanma faktörü olamayacak bir oyuncu için bütün oyunu o biraz performans versin diye kurmamız çok mantıklı gelmiyor bana. böyle bir eğilim ancak bizi şampiyon yapacak yani az önceki tabirimle kazanma faktörü olan oyuncular için geçerli olmalı.
    takımdan örnek vermek gerekirse şu an feghouli seri'den çok daha fazla bir kazanma faktörü. formunu zirveye taşırsa bizi şampiyon yapar. ama seri için bunu söyleyemem ben.
    oyunun analizini iyi yapan kaideyi taciz eden istisna gibi yazarlarımızdan ricam, futbolun bilimsel doğruları ile bu konu hakkında bir iki kalem karalamalarıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın