• 379
    bu transfer döneminin son günüyle ilgili hayallerimi yazayım. mariano, nzonzi, belhanda,feghouli ve nagatomo gitsin; luyindama ise son 5 maça bile yetişebilecek durumdaysa lisanslı oyuncu olarak kadroda yerini alsın.
    yeni dizilişimizde stoperlerimizin genelde sağına bazen de soluna geçip ilerde yaptığımız pas hatalarını geriden süpüren muhteşem futbolcumuz lemina'yı feghouli'nin yerine kaydıralım. yeni sistemi çalışır gösteren lemina yerine de aynı role bir tane futbolcu alalım. bu futbolcudan beklentim; atletik, top kesmek ve kapmak içgüdüsüne sahip, pozisyon bilgisi olan ama fazla yetenekli olmayan, kısa basit paslar yapan haddini bilen biri olması. böylece marcao, donk ve ahmet çalık üçlüsünden hangi ikisi oynarsa oynasın aslında yalnız olmayacaklar ve atletik bir ön stoper, bir süpürücü yardımlarında olacak. hücüma çıkarken üçlü defans olarak kalacağız.
    bir hayalim de bir adet target man alınması. bunda da çok uçmadan uygun bir tercih alınmalı kanımca. üretemediğimiz maçlarda, kanatların geçilemediği maçlarda oyuna girerek ortalığı karıştırması, top indirmesi, fizik gücüyle bizi ilerde tutması yeterli olacaktır. elbette potansiyelli olursa da tadından yenmez.
    tabi ki bir stoper de alınsa hiç fena olmaz ama ben bir stoperden öte stoper özellikli bek tercih ederdim. stoper veya stoper özellikli bek alınaksa uzun vadeli ve kaliteli bir yatırım olmasından yana olduğum için şu anki mali durumda bu transferin rafa kalkacağını düşünüyorum. yarım sene sonra ne oynayacağını bilmeyen bir takım bu tercihi öteleyebilir.

    şu anki dizilişte; muslera, saracchi, marcao, donk, linnes, transfer, seri, ömer, lemina, akbaba,falcao.
    çok kullanılan yedekler; targetman transferi, onyekuru, sekidika, taylan, adem, çalık, şener
App Store'dan indirin Google Play'den alın