• 441
    maçın üzerinden 2 gün geçti ama yazma fırsatını ancak bulabildim.

    maçtan bir gece önce yatağa girdiğimde kafamda defalarca maçı oynadım hangi 11 ile başlarız hangi formasyonla nasıl öne geçeriz pozisyon vermeden nasıl galip geliriz gibi bir sürü düşünceyle saatlerce yatakta dönüp durdum

    maçın başlamasına az bir süre kala ilk 11imiz açıklandığında da bu maçı alacağımıza o kadar emindim ki.

    maicon ve selçuk yerine denayer ve donk ile başlıyordu hoca, malum maiconun kesik yemesinin sebebi belliydi, mariano’ yu daha rahat hücuma çıkartmak arkadaki boşluklarda çok çevik denayerle olası atakları süpürmek ayrıca da takım savunmasını biraz daha ileri çekip adebayorun indirdiği tehlikeli topları mümkün olduğunca kaleden uzak tutmak. maç boyunca denayer hamlesinin ne kadar doğru olduğunu başakşehirin bu kadar çaresiz hücumlarında çok net gördük. diğer hamle selçuk yerine donk hamlesiydi ki burada aslında fernando alışılagelmiş oyunundan farklı bir misyonla sahadaydı. maç içinde defalarca rakibin beklerine oyun kuramaması için önde baskı yapan adamlardan biriydi. donk güçlü fiziğiyle orta alanı süpürdü fernando ise daha çok rakibin oyun kurmasına engel oldu.

    ya adebayor ya da bekler üzerinden skor üreten başakşehiri bu hamlelerle sıradan bir anadolu takımına dönüştürdü fatih hoca. 40 saniyeden fazla topa sahip olamadı başakşehir, net bir gol pozisyonu yok ve 1-0 olduktan sonra da yine önde basan bi galatasaray vardı. ligin ilk dört takımından hangi hoca böyle bir maçta skoru bulduktan sonra hala önde baskı yapma cesaretini gösterir?

    2 sene önce başlayıp depolamışım şimdi gördüm (: zaman ne çabuk geçiyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın