• 8
    14 eylül 1991 tarihinde ankara 19 mayıs stadyumu'nda oynanan, 1991-92 sezonu 3. hafta mücadelesi. galatasaray o sezon lige içeride sarıyer ve mke ankaragücü'nü yenerek 2'de 2 ile başlamış, ilk deplasman maçında ise ankara'dan beraberlikle ayrılmıştır.

    bu maçın galatasaray tarihi açısından önemi ise; 13 eylül 1991 tarihinde elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz taçsız kral metin oktay'ın anısına, galatasaray'ın maça siyah forma ile çıkmasıdır. galatasaray tarihinde ilk defa siyah formayı metin oktay'ın vefatı nedeniyle bu maçta yas amacıyla giymiştir.

    bu maçta giyilen siyah yas forması şu an gs store'larda retro forma olarak satılıyor. 180 tl fiyatı. görür gözmez aldım tabiki ve hemen koleksiyonuma ekledim. sırtında kırmızı ile 10 numara yazıyor. ben de merak ettim acaba o gün 10 numarayı hangi futbolcu giymişti, ben kimin formasını aldım diye, ancak baktım ki, galatasaray o gün federasyondan izin almış ve taçsız kralın anısına o gün 10 numaralı forma giyilmemiş. normalde 10 numara giymesi gereken futbolcumuz roman kosecki ise o gün 20 numaralı formayı giymiştir.

    edit: bazı renkdaşlarımız bilmeyebilir. o yüzden bilgilendirme yapayım. bir dönemler, sahaya çıkan futbolcuların forma numaraları 1 - 11 arası sıralı olurdu. yedekler de 12-13-14-15-16 olurdu. 5 yedek olurdu kulübede ve 2 tanesi oyuna girebilirdi. sırtta da futbolcunun ismi yazmazdı. mesela bir futbolcu bir maç 8 giyip öbür maç 6 giyebilirdi. mesela bahsi geçen bu maçta da 10 numara olması gerekiyordu o yüzden. bu sebeple federasyondan izin alınmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın