• 10
    az önce biten maçta nadal zorlanmasına rağmen yerel kahramanlardan ve arasının iyi olmadığı nick kyrgios'u 6,3 3-6, 7-6 (6) ve 7-6 (4) ile yenerek çeyrek finale çıktı ve final yolundaki -bence- en önemli engelini kaldırdı. kyrgios'un bu maçı kazanabilmesi için ilk sette daha keskin olup rallilerde daha iyi kalması gerekiyordu fakat erken break verince ilk set ve bence maç gitti. aslında maç boyunca ilk servislerini %75 ile buldu ki bu inanılmaz bir oran fakat 2. servisine kaldığında puanların yalnızca %37'sini kazabilince nadal gibi bir oyuncuya karşı ancak 1 set alabiliyorsunuz. 4. sette yine erken break verdikten sonra nadal'ın maç için servis attığı oyunda servis kırıp sete ve maça geri dönmesi yine muhteşemdi ancak bunu iyi bir tie-break oynayarak taçlandıramadı ve kaybetti.

    (bkz: #2844096) entry'mde bahsettiğim gibi stan, medvedev'e problem çıkarttı ve 5 sette 4 numaralı seribaşı medvedev'i turnuva dışına itti.

    kadınlarda muguruza yine dolu dizgin yoluna devam ediyor ve halen benim favorim konumunda. kerber ise ilk seti kazanmasına rağmen anastasia pavlyuchenkova'ya 3 sette kaybetti. pavlyuchenkova'nın da bu avustralya'daki 2017 ve 2019 ile birlikte 3. çeyrek finali oldu. daha önce hiçbir slam'de yarı finali yok ve burada da muguruza ile eşleşti. işi zor olacak.

    erkekler çeyrek final eşleşmeleri:

    rafael nadal - dominic thiem
    stan wawrinka - alexander zverev
    tennys sandgren - roger federer
    milos raonic - novak djokovic

    kadınlar çeyrek final eşleşmeleri:

    ash barty - petra kvitova
    sofia kenin - ons jabeur
    anett kontaveit - simona halep
    garbine muguruza - anastasia pavlyuchenkova
App Store'dan indirin Google Play'den alın