• 837
    26.01.2020 tarihinde hayata gözlerini yummuş olan basketbolcu...
    kendisinin basketbol tarihindeki, dünya tarihindeki yeri asla doldurulamayacak. öyle bir figürdü işte. bendeki yeri de doldurulamayacak. çünkü ben basketbolu kendisiyle sevdim. ondan sebep lakers taraftarı oldum. gecenin köründe maçlarına, all-star maçlarına kalktım. 2004te detroit'e kaybederken de ekran başındaydım, 2006'da 81 sayı atarken de. 2008'de celtics finallerin 6.maçında bizi perişan edip kupayı alırken de seni destekliyordum, 2010 senesinde celtics'e karşı finaller 7.maçta intikam alınırken de. son maçında 60 sayı atarken bu kez öğrenci olarak değil, çalışan biri olarak gizli gizli sabah laptopumdan yine izledim maçını.
    emekli basketbolcuların şu anda aktif olarak oynayan basketbolculara oranla daha az konuşulması, bir miktar geride kalmaları elbette ki çok doğal. ama daha dün lebron james tüm zamanlarda en çok sayı atan 3. basketbolcu ünvanını kobe'den alınca sosyal medya üzerinden de bir çok konuşma döndü. kobe kendi twitter ve instagram hesaplarında en son meşalenin lebron'da olduğunu belirten gönderiler paylaştı. daha bir gün önce bu şekilde göz önündeyken bir anda çok ama çok trajik bir şekilde, üstelik de kendi ayak izlerini takip eden basketbolcu kızıyla beraber hayata gözlerini yumması tam anlamıyla şok etti herkesi.
    dünya üzerinde aile-arkadaş-eş-dost harici sosyal bir figür olarak ölümüne kahrolacağım, beni derinden yıkabilecek yegane insandı kendisi. ve basketbol sonrası son derece de başarılı şekilde devam eden 2.hayatına 41 yaşında gözlerini yumdu.
    gerçekten çok üzgünüm. basketbolu 90lı yıllarda doğan çocuklara sevdiren en önemli karakterdi. jordan'ı izlemeye yaşı müsade etmemiş kişiler için sahada sanat icra eden bir figürdü. her şeyden öte kendisine yakın çevresinin üstüne basa basa söylediği üzere çok iyi bir aile babasıydı.
    basketbolu seninle seven bir çok kişinin boynu bükük. efsanen ise bir ömür boyu yaşayacak. senin ismini bağırarak attığım her şut için, sabah okula mutlu gitmemi sağladığın her bir galibiyet için, bu sporda bana bir model olduğun için, basketbolu hayatımda tutan en önemli kişilik olduğun için çok teşekkürler. huzurla uyu mamba. güle güle
App Store'dan indirin Google Play'den alın