• 833
    çok üzgünüm! şok edici!

    basketbol oyununa yön veren, oyunun evrilmesine basamak koyan, bir neslin basketbolu, sporu sevmesine sebep büyük bir efsane. sen ve kızın gianna ve kazada hayatını kaybedenler huzur içinde uyuyun.

    kobe'yi yalnızca bir sporcu olarak görmüyorum, kendi şirketlerinin başında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve yakın tarihte ülkemizde yaşanan soma maden faciasına duyarsız kalmaması onu insan olarak da ayrı bir yere koymuştur benim için.

    birçok basketbol sever onun maç içindeki hareketlerini kendi semtindeki asfalt saha, demir pota da oynarken taklit etmeye çalışırdı. aileden gizli gizli kurulan alarmlar ve izlenen lakers maçları..

    2000'li yıllarda ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan görsel ve yazılı nba yayınlarından tarihi geçmiş istatistiklerine bakıp ''vay be kaç sayı atmış'' der istatistiklerine saygı duyardım. o dönem satılan pivot dergisinden kestiğim fotoğrafları duvarımı süslerdi. renkli çıktı alabileceğin bir tanıdığın varsa daha güzel fotoğrafları (tabii eğer bulabilirsen) printerdan çıkarıp a4 kağıdına baskılı alır heyecanla duvarda görebileceğim bir köşeye asardım. o yokluğun içinde sana hayal kurduran, dili dönmeyen 8-9 yaşında bir çocuğun aksanıyla ''ben los an ge les la kers lıyım abi'' dedirten bir idoldün.

    belki hepimiz sokaklarda iki taştan yapılmış kalelerde futbol maçına meraklıydık ama şundan eminim ki futbol topuyla basketbol oynadığımızda mahalledeki bütün çocuklar ''ben kobi bır yan tım'' diyerek top sürerdik.

    bilenler bilir yine 2000'li yıllarda ev içi duvara asılacak plastik potalar olurdu. o dönem ki adıyla kablo tv'de ingilizce yayın yapan nba tv'de kobe'nin top 10 hareketlerini gösteren programları izledikten sonra o 10 liralık potaları kaç defa kırdığımı ben unuttum.

    sadece basketbol değil büyük bir spor ve sporcu ahlakıydın. tekrar huzur içinde uyu black mamba. seni özleyeceğim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın