• 828
    çocukluğumun ve gençliğimin en büyük öznesi.

    kobe için geceleri bazen gizli bazen değil kaç defa uyandığımı bilmiyorum. basket sahasına her girdiğimde topu elime aldığımda adını kaç defa andığımı bilmiyorum. bırakın basket sahasını elime aldığım herhangi bir nesne, sepete atılacak bir çorap, yatağa atılacak bir yastık. hepsinde onun ismi vardı. senelerce onu takip ettim. onun için takip ettim. öyle büyük bir ilham kaynağı ki milyonlarca insan için, bu kadar sarsıcı olmasının sebebi de zaten bu.

    ona dair unutulamayacak belki yüzlerce anı vardır ama en unutamadığım günlerden biri, 81 sayı attığını öğrenir öğrenmez arkadaşımı arayıp konuşurken aklımızı kaybetmemizdi. bu nasıl olabilir diyorduk. bazen takımlar atamıyor o kadar sayı nasıl mümkündü bu? bunun gazıyla dışarı çıkıp basket sahasında yine "kobe, kobee bir üçlük daha" naralarıyla onu anıyorduk. evet şimdi tekrar soruyorum. bu nasıl olabilir? sen nasıl ölürsün kobe? bu hiç gerçek gibi gelmiyor. geceden beri gözlerim dolu. soruyorum, sorguluyorum, inanamıyorum. inanası gelmiyor insanın. tarihin en büyük hırs ve azim öyküsü, tarihin en büyük karakterli sporcusu 41 yaşında hem de 13 yaşındaki gurur duyduğu dünyalar güzeli kızıyla birlikte bu diyardan göçtü öyle mi?

    bu gerçeği hazmetmek uzun zaman alacak. unutulmayacaksın. adını anmayı hiçbir zaman bırakmayacağım. seni çok seviyorum kobe bryant.
App Store'dan indirin Google Play'den alın