• 827
    böyle şeyler çok nadiren olur. yani herkes ölür tamam ama bu kadar şaşırmazsın tabii her ölüme. al pacino çok büyük bir isim, ölümünü görecek pek çoğumuz. woody allen'a hayranım, büyük ihtimalle ölümünü göreceğim. gerçi böyle bir ölümün ardından şunu göreceğim, bunu göremeyeceğim demek de komik oluyor sanki, o yüzden uzatmayayım.

    ölümünün zamansızlığı değil, 41'in çok erken olması değil...

    yahu daha dün gece, basketbol tarihinin gelmiş geçmiş ve gelecek en büyük oyuncularından biri olan lebron james ayakkabasına ''mamba 4 life'' yazarak maça çıktı.

    başka bir şey diyeceğim; belki de iyi oldu böyle bir ölüm. şimdi aklıma geliyor bu satırlar, tasarlayarak, düşünerek girmedim entrye, cidden belki de iyi oldu. babaannemi hastanede görmeyi reddettim ben, gitmedim hastaneye. benim için babaannem evde, koltukta oturan o yaşlı kadın hala. başkaları içinse hastanede bitkin, konuşamayan, zayıflamış yaşlı bir kadın.

    michael schumacher yıllarca ölümle dans etti. adamın idolü zaten pistlerde öldü, kendisi de ölebilirdi. çok ciddi kazalar yaptı. sonra hiçbir şey yokken, kayak yaparken kaza geçirdi, hala komada. tek bir fotoğraf bile paylaşılmadı hala senelerdir. schumacher bizim için, onu sevenleri için hala o kırmızı tulumun içerisinde duruyor, sarı saçlarıyla. yine de şu an ölüm haberi gelse şaşırtmaz çok fazla, çünkü o kaza ile ölümlü olduğunu gördük. kobe bu yüzden şaşırttı bu kadar. yaşı genç tamam, büyük oyuncu tamam, çok büyük efsane tamam ama bunlar değil. aramızda bir kişi bile kobe bryant'ın bir gün öleceğini düşünmemiştir. öyle bir konumda, durumdaydı kobe. bir lakers taraftarı olarak benim için yeri zaten ayrı ama ne kadar üzüldüğüm falan bir tarafa, onu sevmeyenler bile bu yüzden şaşkın işte. bütün dünyanın bu kadar tanıyıp da gerek yaşı, gerek durumu, gerekse de daha dün gece lebron james tarafından onurlandırılan bir efsanenin ölebileceği kimsenin aklına gelmezken öldüğü için bu kadar şaşkın herkes. kimse bu yüzden doğru düzgün konuşamıyor, bir şey diyemiyor.

    hani arkada bıraktığı eserleriyle, başarılarıyla, hikayeleriyle ölümsüz olduğu söylenen yazarlar, sanatçılar, sporcular vardır ya, kobe bryant ölümüyle de ölümsüz oldu bence. çünkü hala dünyada onun öldüğüne inanmayanlar var, hala bu bir yanlış haber ya da şaka diyen inananlar var.

    artık çok da bir önemi yok. kobe artık hiç yaşlanmayacak, ölüme hiç yaklaşmayacak. bugünden sonra o, ismini duyan her basketbolseverin zihninde yine pozisyonu zorlayacak, yine sıçrayacak ve yine o şutu atacak... girip girmemesi sizin hayal gücünüze kalmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın