• 816
    abd'de siyahilere eşit haklar verildikten sonra beyaz efendiler siyahiler için farklı bir planı devreye soktu: "izolasyon". siyahi kardeşlerimiz kayıt dışı ekonomi için yaşayacak, en pis, en kötü evlerde oturacak, en pis işleri yapacak, sokaklarda 5 dolar için ölecek ve öldürülecekti. hatta el altından bu hayat tarzları; 'beyazların onlardan korktuğu, onları kıskandığı, onlar gibi olamadıkları için onlardan kaçtığı, silahlı oldukları için daha güçlü oldukları' desteklendi beyaz efendiler tarafından. hatta toplum içerisine karışan siyahilerin köleleştirildiği fikriyatı vardı bu ötekileştirilmiş siyahilerde. misal polis olan bir siyahi, uyuşturucu kuryeliği yapan bir siyahiyi yakaladığı zaman siyahi nefreti polis olanın üzerine yoğunlaştrılıyordu.
    hatta rap kültürü tam beyaz efendinin çıkarına göre şekillendirilmişti. sokaklarda nefret vardı, kan vardı, ganstalar öldürmüş, güç kullanmış, uyuşturu kullanmış, satmış ve zengin olmuştu. büyük popolu kadınlarla onlar beraberdi. ve bu hayata ulaşmanın tek çıkar yolu adam öldürmek ve uyuşturucu ticareti yapmaktı. çünkü "eskiden hiç paraları yoktu, artık çok paraları vardı".

    kobe gibi mj gibi kahramanlar ise siyahi kültüre 2. bir yol olduğunu tekrardan gösterdiler. "temiz bir şekilde işinizi yapın, oyununuza, işinize odaklanın, kayıtdışı ekonomi için ölmeden de hayatta bir yerlere gelebilirsiniz" algısını siyahilere kanıksatarak, beyaz efendilerin işlerine taş koydular. bu 2. yol savaşçılarından birisinin "black mamba" nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunduk. huzur içinde uyusun. onun hikayesi; bütün dışlanarak, kayıt dışı kazançlara itilen ve bununla gurur duyması beklenip, hayatı bir avuç kirli para için harcanması istenen tüm insanlar için ilham kaynağı olmaya devam edecek. yeni yeni mamba'lar onun gibi itilen, ötekileştirilen insanlara umut olacak.

    "cennet çok iyi bir kısa forvet draft etti." tekrardan huzur içinde uyusun, allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın