resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9491
    şimdilerde televizyon televizyon dolaşıp vizyondiyerek keh keh gülen, siz beni anlayamamışsınız diyen çakma vizyonerlerin gerçeği, hasıydı bu adam.

    fatih terim real'den 6 yiyip, bırakıp milli takıma gittikten sonra takımı o sezon şampiyonlar ligi'nde gruptan çıktı. sonraki senesinde de şampiyon oldu.

    fatih terim gibi isimler alex ferguson gibidir, kişiye bağlı yapılar kurar. gittiklerinde kulüpler karar alma süreçlerini toparlayıncaya kadar sıkıntı yaşarlar. ünal aysal gibi isimler kurumsaldır. yeri gelir finansal ve borsa hamleleriyle kulübün arkasını toparlarlar, yeri gelir yönetim sistemleriyle uzun vadeli kurumlar ortaya çıkarırlar. bugün diğer 2 büyük kulüp batikken galatasaray(dursun felaketine rağmen) bu rahatlığı az biraz yaşayabiliyorsa bunun müsebbibi ünal aysal ve mustafa cengiz gibi isimlerdir.

    edit: birkaç itiraz mesajı geldi terim'in 1-6'lik maç sonrası gitmediğine dair. ancak bakarsanız cümle lig performansı değil şampiyonlar ligi'nden bahsediyor.
    yoksa sonrasında unutulmaz bir beşiktaş deplasmanı var.
    burada mesele fatih terim eleştirisi değil. hoca bütün güzel hatıralarımızda var. ama bu adam her şeyi tek başına başarmadı. başarıların hepsi kendisine, zararlar başkalarına yazmıyor malesef. başkanlar yerlerini, hocalar da yerlerini bilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın