resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 1350
    ilk geldiği zaman da söyledim, şimdi uzun süre sonra yine tekrar etmek istiyorum; marcao ciddi defoları olan ama çok ciddi de artıları olan bir stoper. bir oyuncuyu geliştirmek demek, sol ayaklı bir oyuncudan sağ ayaklı bir oyuncu yaratmak demek değildir. o sadece bilgisayar oyunlarında olur. marcao şimdikinden daha hızlı olmaz, bu yaştan sonra kolay kolay daha güçlü de olmaz. zaten kendisine kas kütlesi eklese, mutemelen hızı azalır vs. marcao bu, eksisi belli, artısı belli. bizim yapmamız gereken artılarını daha da parlatıp eksilerini daha an önemli hale getirmek. bunlar hem bireysel çalışmalarla olacak şeyler hem de buna uygun bir takım oyunu ve oyun planıyla.

    marcao dengesiz bir adam. zamanlama hataları yapan, hamle hataları yapan ve kolay kart gören bir adam. bunu yanındaki stoper bilirse, kaleci bilirse ve buna göre daha dikkatli davranırlarsa bir sezonda sana böyle hatalarda 4 5 gol yediren marcao 2 gol yedirmeye başlar. bu da oyuncunun gelişiminin bir parçası olarak görülür. çünkü sonunda gol yenmiş bir büyük hata, gol yenmemiş büyük bir hataya kıyasla çok daha hatırda kalıcıdır.

    ancak aynı marcao müthiş pasör bir oyuncu. sadece saha görüşü konusunda değil, pasın şiddeti konusunda da bir stoperden beklenmeyecek derecede maharetli bir oyuncu. şimdi sen pas hatası yapıyor diye bu özelliği törpülemeye kalkarsan bu oyuncuyu geliştirmek olmaz, geri götürmek olur. aksine marcao savunmadan topu çıkaran ilk adam olmadı, pasları dikine atmalı. elbette pas hataları yapacak. hataları yok etmeye kalkmak demek, risk almamak demektir. o yüzden yapman gereken, hatayı yok etmeye çalışmak değil, hatanın önemini azaltmaya çalışmaktır. daha iyi yerleşirsin, daha fazla pas opsiyonu yaratırsın, kademeye daha fazla özen gösterirsin ve sonucunda o pasları yine marcao'ya attırırsın. ayıca topla da çıkabilen bir adam. günümüz futbolunda, bir büyük takımda bunlar bir stoper için kıymetli meziyetler. ve bu adam daha 23 yaşında. bu da çok büyük bir artı.

    eksisiyle artısıyla marcao bu. her beğenmediğimiz özellikten dolayı birine satılsın, gitsin demek çözüm değil. transfer önemsizdir demiyorum ama her şeyi transferle çözemezsin. sen real madrid, manchester city değilsin. biraz daha tahammüllü, sabırlı olmak gerek söz konusu marcao gibi oyuncularsa, yani eksilerine rağmen artıları da olan genç oyuncular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın